Atletico Madrid Naziler’i sildi

Atletico Madrid Kulübü, Deportivo maçı öncesi 1 kişinin ölümüne yol açan olaylardan sorumlu tutulan Nazi yanlısı Frente Atletico grubu üyelerinin Vicente Calderon’daki maçlara alınmayacağını açıkladı

Spor
10 Aralık 2014 Çarşamba

Geçtiğimiz hafta sonu bir taraftarın ölümüne neden olan kavganın ardından Atletico Madrid çok önemli bir karara imzasını attı.

Atletico Madrid ile Deportivo arasında oynanan karşılaşma öncesi çıkan kavgada bir taraftarın hayatını kaybetmesi, on bir kişinin de ciddi şekilde yaralanmasının ardından Madrid temsilcisinden önemli bir açıklama geldi.

Arda Turan’ın da formasını giydiği Atletico Madrid’in Nazi yanlısı taraftar grubu Frente Atletico, artık Vicente Calderon Stadı’ndan içeri giremeyecek. Kulüpten yapılan açıklamada, polis raporlarının incelenmesinin ardından bu grubun da olaylara karıştığı ve cezanın bu şekilde kesinleştirildiği belirtilirken, Frente Atletico ile tüm ilişkisinin sona erdiği, bu grubun stada girmesi veya pankart asmasının engellenmesi amacıyla her türlü güvenlik önleminin alınacağı kaydedildi.

Deportivo Kulübü ise Riazor Blues taraftar grubunun İspanya Kral Kupası ve ardından ligde Malaga ile yapacakları maçlarda Riazor Stadı’na alınmayacağını duyurdu. Başkan Tino Fernandez, cumartesi günü Malaga ile oynayacakları lig maçında biletlerin 1 Euro karşılığında satılacağını ve karşılaşmaya gelecek taraftarlardan örnek bir davranış sergilemelerini istedi.