Mitzvah Day, Darülaceze´ye de ulaştı...

Ortaköy Sinagogu Vakfı temsilcileri Mitzvah Day kapsamında topladıkları yardımları Darülaceze’ye teslim ettiler

Toplum
10 Aralık 2014 Çarşamba

3 Aralık Çarşamba günü, Ortaköy Sinagogu Vakfı’nı temsilen Rav Naftali Haleva, Niso Kohen ve Rakel Meşulam, Mitzvah Day projesi kapsamında Darülaceze’de barınmakta olan sakinlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere, gönüllülerin bağışladıkları emanetlerle bir ziyarette bulundular.

İstanbul’daki dilencileri, sokaklarda başıboş gezen kimsesiz çocukları, cami avlusunda yatan kimsesiz muhtaçları bir araya toplayıp ıslah ederek sanat sahibi yapmak, kimsesizlerin son ömürlerini huzur içinde yaşamalarını sağlamak maksadıyla zamanın padişahı II. Abdülhamid Han tarafından kuruluna Darülaceze kurulduğu günden bu yana toplam 72.000 kişiye hizmet vermekte. Şu an Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Darülaceze’de barınan sakinlerin tüm giyinme, barınma, gıda, sağlık ve bakım ihtiyaçları kurum tarafından karşılanmakta, hizmet 24 saat aralıksız devam etmekte. Rehabilitasyon merkezi ile de psikologlar ve gönüllüler eşliğinde atölye çalışmaları yapan sakinlerin sosyal yaşantıya adaptasyonları ve motivasyonları sağlanmaktadır. 

Dünyanın hiçbir ülkesinde rastlanmayan ve semavi dinlerin ibadethaneleri olan cami, kilise ve havra Darülaceze’nn bahçesinde bir aradadır.