Şık, romantik şarkıcı Viktor Lazlo, Cenk Erdem´in sorularını cevapladı

Meşhur Casablanca filminden aldığı erkek ismi Viktor ama kendisi son derece zarif bir kadın Viktor Lazlo. 30 yıllık kariyeri boyunca sahnede şarkılarıyla yarattığı romantizm ve hiç solmayan güzelliği ile tanınıyor. Fransız -Belçikalı Lazlo, 11 Aralık’ta 30. Yılını kutladığı turnesinin ilk konserini Cemal Reşit Rey’de veriyor olacak

Cenk ERDEM Sanat
8 Aralık 2014 Pazartesi

Bir önceki projesi Billie Holiday Müzikali ile caz repertuarını daha da zenginleştiren Lazlo, 80’ler boyunca ünlenen aşk dolu ve Latin caz lezzeti veren şarkılarıyla biliniyor. ‘Begin the Beguine’ albümüyle blues şarkılar da söyleyen Lazlo, özellikle şıklığıyla moda tasarımcılarının da en sevdiği isimlerden.

‘Breathless’ , ‘Pleurer des Rivières’ gibi ünlü hitleri ve kariyerinin en iyi şarkılarıyla sahne alacak olan Lazlo ile yeni projelerini, geride bıraktığı 30 yılı, yazdığı yeni romanı ve İstanbul konserini konuştuk.

 

Kariyerinizde 30 yılı geride bıraktınız ve 30 yılın en iyileriyle sahneye çıkıyorsunuz, peki repertuara nasıl karar verdiniz?

 

30 yılı geride bıraktığıma ben de inanamıyorum. Bir önceki şovum Billie Holiday, öyküsü ve şarkıları üzerinden bir mizansen de içeren bir tür müzikal sayılırdı. 30. yıl konserlerimin ilki Türkiye’de gerçekleşiyor. 11 Aralık gecesi en güzel şarkılarımla tam bir konser olacak. Aslında özellikle Türkiye’den benimle iletişim kuran çok sayıda hayranım var ve turnenin ilk konserinin Türkiye’de olması benim için çok anlamlı. Repertuarı belirlerken de facebook üzerinden en sevilen şarkıları dinleyicilerle birlikte kararlaştırmaya çalıştık hatta sayfamızda Türkiye’den de iletişim kurduklarımız oldu…

 

Her zaman çok şık görünüyorsunuz ve en yakın arkadaşlarınızdan birinin moda tasarımcısı Atıl Kutoğlu olduğunu da biliyorum, modayı seviyor musunuz?

 

Modayı seviyorum ama tarz sahibi olmak için mutlaka modayı takip etmek gerekmiyor. Kişinin zarifliğinin ya da tarzının modayla değil ancak kendi karizması ya da havasıyla ilgisi olabilir. Bir yandan da Atıl Kutoğlu çok iyi arkadaşım; elbette yaptığı iş, moda dünyası bana ve eminim herkese oldukça cazip görünüyor. 

 

 

Zarafetin moda ile hiç ilişkisi yok diyorsunuz; peki, size son günlerde en zarif görünen kadın şarkıcılar kimler?

 

Popüler kültürün beğenileri ve alışkanlıkları sürekli değişiyor. Güçlü bir imajı olan ya da popüler olan çok güzel kadınlar var ama Beyonce gibi birçok iyi şarkıcının da benim zarafetle ilgili algılarıma pek uyduklarını söyleyemem. Ayrıca popüler kültürde sadece bir şarkıcı olarak değil farklı alanlarda, Kim Kardashian gibi, gündemde olan birçok ünlü kadın var bu aralar. Zarif görünen ünlü bir isim yine de aklıma gelmiyor şu an…

 

 

Bu aralar yepyeni bir roman üzerinde çalıştığınızı da biliyorum, bize öyküsüyle ilgili ipucu verebilir misiniz?

 

Hikâyede birdenbire ortadan kaybolan bir kadın var. Onu tanıyan farklı kişilerin dilinden öyküsünü dinliyoruz. Kadın bir şarkıcı ve ansızın kayboluyor. Daha fazla ipucu vermiyorum çünkü kitabım şubat ayında çıkmış olacak.

 

Geçmie dönüp müzik kariyerinizdeki 30 yıla baktığınızda size en sihirli gelen anlar hangileri?

 

Yıllar içinde başkanların, devlet adamlarının ve çok ünlü sanatçıların önünde şarkılar söylediğim gibi daha önce hiç gitmediğim farklı ülkelerde de sahneye çıktım. En çok ilk kez Japonya’da konser verdiğimde ne kadar çok heyecanlandığımı hatırlıyorum ama her konserde de aynı heyecanı hala duyduğumu söyleyebilirim. Benim için her konser ayrı bir sahne heyecanı ve gittiğim her ülke de yepyeni anılar demek. Türkiye’de de çok güzel anılarım var…

 

Birçok ünlü şarkınız fazlasıyla romantik sayılabilir; siz kendinizi en çok hangi şarkıyı söylerken romantik hissediyorsunuz?

 

Sahnede söylediğim ünlü şarkılarımdan pek bilinmeyen ve kimi zaman repertuara aldığım şarkılar bana daha büyük keyif veriyor ve ‘Waiting For the Night’ da bahsettiğim bu şarkılardan biri. Aslında diğer ülkelerden farklı olarak Türkiye’de özellikle en ünlü olan şarkılarımdan biri olduğunu da çok iyi biliyorum ve İstanbul’da sahnede yine söylüyor olacağım.

 

Son olarak sırada yeni bir albüm ya da başka yeni projeleriniz?

 

2015 Sonbahar dönemine yetiştirmeye çalıştığımız yepyeni bir sahne projemiz daha var. Caz müziğin üç özel kadınının şarkılarını sahnede söylüyor olacağım. Tıpkı Billie Holiday projesinde olduğu gibi sahnede daha teatral bir mizansen olacak. Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald ve Billie Holiday şarkılarıyla bir sahne projesi üzerinde çalışıyorum. Bu aralar da bol bol şarkılarını dinliyorum.