380 milyon sivrisinek ile organik tarım

İsrail’de kurulu olan Sde Eliyahu adlı bir çiftlik Hırvatistan’a sterilize edilmiş 380 milyon sivrisinek ihraç etti. Özel olarak yetiştirilmiş sivrisinekler tarlalarda uçarak, tarım zararlılarını ürünlerden uzak tutuyor.

Dünya
4 Aralık 2014 Perşembe

Balkan ülkesi  Hırvatistan’ın portakal bahçelerinde kullanılacak sivrisinekler Sde Eliyahu çiftliğinde özel olarak çoğaltıldı.

Yetiştirilen sivrisinekler daha sonra İsrail Atom Enerjisi Kurumu’nun danışmanlığında  insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde radyoaktif  bir yöntemle sterilize edildiler. 

Sterilize edilen sivrisinekler portakal bahçelerine salındığında diğer haşereleri ekim sahasına yaklaştırmıyor ve bu sayede ürünler kimyasal ilaçlama olmadan sağlıklı bir şekilde yetişebiliyor.

Sde Eliyahu çiftliğinde kurulu Biobee  şirketi tarımda kimyasal koruyuculara olan ihtiyacı azaltmak için yaptığı buluşları ile tanınıyor.