Hollanda MH-17 uçak enkazını yeniden inşa edecek

Malezya Hava Yolları’na ait Boeing 777 tipi yolcu uçağı 17 Temmuz tarihinde Ukrayna’da düştüğü zaman 298 yolcu kazada hayatını kaybetmişti. Kazada hayatını kaybeden 198 yolcu Hollanda vatandaşıydı. Hollandalı yetkililer halen enkazdan ceset çıkarıldığını, soruşturmanın daha dikkatli incelenmesi için kendi ülkelerinde bir askeri üste uçak parçalarını bir araya getirerek kazanın sebebini bulmaya çalışacaklarını belirttiler. Ukrayna uçağın yerden fırlatılan bir füze tarafından düşürüldüğü teorisini reddederken, Hollandalı yetkililer tam tersini iddia ediyor. Hollanda uçak parçalarını TIR’larla ülkesine taşımaya başlarken, Almanya soruşturmaya tam destek veriyor.

İzzet BONOFİYEL Diğer
3 Aralık 2014 Çarşamba

Haftanın sayıları

440 Yıl ABD’li 28 yaşındaki hacker Fidel Salinas’ın aldığı hapis cezası

300.000 Adet Gadhimai festivalinde kurban edilen hayvan sayısı

 

13 BİN AVROLUK KÖPEK KURTARMA OPERASYONU

Almanya Berlin’de köpeği çukura düşen kadın itfaiyeden yardım istedi. Kurtarmaya yirmi üç personel katılırken 80 metrelik bir çukur kazıldı. Kurtarılan Teriyer cinsi köpek sahibine verildi. Daha sonra evine ulaşan 13.000 avroluk faturayı gören kadın mahkemeye başvurdu. Berlin İdari Mahkemesi, itfaiyenin kamu görevi yaptığını, hayvanın et, süt veya gücünden yararlanılan bir hayvan olmadığını, operasyonun kişinin özel olarak beslediği köpek için yapıldığını belirtirken, kadının 10 bin avro ödemesine karar verdi.

 

TABARE VAZQUEZ, URUGUAY’IN YENİ DEVLET BAŞKANI

Dört milyon nüfuslu Güney Amerika ülkesi Uruguay, yeni devlet başkanını seçti. 10 Mart 2015’te görevi şimdiki Devlet Başkanı Jose Mujica’dan devralacak olan Tabare Vazquez 74 yaşında bir onkolog. Geniş Cephe Partisi’nin adayı olarak yarışan Vazques oyların 53’ünü alarak başkan seçildi. Rakibi muhafazakâr Ulusal Parti’nin adayı avukat Lacalle Pou’nun oyu ise yüzde 41’de kaldı. Uruguay anayasasına göre bir devlet başkanı üst üste iki kere başkan seçilemiyor.

 

ÇİN’DE MADEN FACİASI

Çin’in kuzeydoğusunda yer alan Liaonning eyaletindeki Fuşin Devlet Maden İşletmesi’ne bağlı Hingda adlı maden ocağında meydana gelen yangında yirmi dört maden işçisi hayatını kaybetti. Geçtiğimiz hafta meydana gelen yangında 52 kişi de yaralı olarak kurtarıldı. Fuşin Maden Devlet İşletmesi, arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini ifade etti. Diğer yandan yaşanan faciadan bir sene önce aynı madende gaz sızıntısı yüzünden sekiz kişi hayatını kaybetmişti.

Haftanın Karikatürü