Ayo, 2 Aralık´ta İş Sanat’ta

Müzik eleştirmenlerince Avrupa’nın yükselen pop yıldızlarından biri olarak gösterilen Ayo, Türkiye’deki ilk konserinde İş Sanat’a konuk oluyor. 2006 yılında yayınladığı Joyful albümü ile müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan sanatçı, kısa sürede başarısını perçinledi. “Müzik benim için bir terapi yolu” diyen Ayo, Amerikan Soul, Reggae ve Afrobeat gibi türlerden esinleniyor. Şarkıcıyı son albümü Ticket To The World ‘den yepyeni şarkılar ile 2 Aralık akşamı İş Sanat’ta dinleyebilirsiniz.

Tuna SAYLAĞ Sanat
26 Kasım 2014 Çarşamba

Moris Sabaner ‘Kapıların Ardı’nı resimledi   

“Her kapının bir hikâyesi, her kapının ardında da başka başka yaşamlar ve öyküler vardır…” Resim sanatçısı Moris Sabaner, tuvaline döktüğü farklı kapıları, ‘Kapıların Ardı’ başlığıyla Beyoğlu’ndaki Adahan Otel’de sergiliyor. 20 Kasım’da açılan sergiyi Bienal süresince gezebilirsiniz. Sergiden elde edilecek tüm gelir Düşler Akademisi Derneği’ne bağışlanacaktır. www.adahanistanbul.com

Evrensel Yolculuk Galeri Artist’te

Galeri Artist Çukurcuma, 29 Kasım-17 Aralık tarihleri arasında Sara Özsarafi ile Lina Basmacı’nın ‘Evrensel Yolculuk’ başlıklı, birlikte gerçekleştirdikleri ilk sergiyi ağırlayacak. Özsarafi, kendi evrensel yolculuğunun tuvale yansıması olan eserlerinde, yaşamında biriktirdiği güzellikleri, görsel algısı ile bütünleştirip kendi biçim dünyası ile şekillendiriyor. Basmacı ise evrensel yolculuğuna başlarken sanat tarihinde gözlemleyip kendine yakın bulduğu birçok dönem ve sanatçının (empresyonist, fovist, kübist...) eserlerini iç dünyası içinde yorumlayıp doğal bir ortamda düzenleyerek kendine özgü bir üslup geliştiriyor.

www.artistcukurcuma.com

Pinchas Zukerman Geliyor

40  yıldan beri klasik müzik dünyasında fenomen olarak kabul edilen ve dünyanın en önemli keman virtüözlerinden biri olan Pinchas Zukerman, 8 Aralık’ta Zorlu Center PSM’de sahne alacak. Müzik eleştirmenlerince ‘Fevkalade tekniği ve sarsılmaz sanatsal standartları ile seyircileri hayrete düşüren bir mucize’ olarak tanımlanan Zukerman, Tel Aviv’de doğdu. 1962 yılında Amerika’ya gelerek Juilliard School’da okudu. Sanatçı, ‘Sanatlar Madalyası’  ve ‘Isaac Stern Sanatsal Mükemmellik Ödülü’ ile onurlandırıldı. Zukerman son on yılda dünyanın en iyi müzik topluluklarına klasik müziğin en zorlu eserlerinde eşlik ederek bir efsaneye dönüştü.  Bu eşsiz konseri kaçırmayın!

 

Manzarasız Bir Oda  

İSTANBUL’74 Karaköy, 15 Aralık’a kadar Kezban Arca Batıbeki’nin ‘Manzarasız Bir Oda’ sergisine ev sahipliği yapıyor. Batıbeki’nin sanat pratiğinde nostalji öğeleri belirgin olup, sinematografik sahneler, foto-romanlar, plaklar, mecmualar, biblolar, parlak nesneler, ışıltılı giysilerin tümü alt kültür, klişe, kitsch ve pop kavramları çerçevesinde sanatsal üretimin dokusuna işliyor. Sanatçının son dönem yapıtlarının yer aldığı sergi, beş panodan oluşan obje-resimleri, bu panoların fotogravür tekniğiyle değişimlere uğramış yeniden üretimleri ve Atıf Yılmaz’ın yönettiği 1986 tarihli fantastik komedi filmi ‘Aaahh Belinda’dan uyarladığı kısa filminden oluşuyor. www.istanbul74.com