Gazze’ye inşaat malzemeleri gelecek hafta ulaşacak

Yazın yaşanan İsrail-Gazze savaşının ardından hasar gören bölgelerin yeniden inşası için gönderilen inşaat malzemeleri ve yardım paketi

Dünya
25 Kasım 2014 Salı

Birleşmiş Milletler (BM) ve Filistin Yönetimi’den yapılan açıklamaya göre Gazze’ye inşaat malzeme ve ekipmanlarının yer aldığı ikinci yardım paketi gelecek hafta ulaştırılacak.

Filistin Yönetimi Sivil İşler Bakanı Hüseyin a-Şeyh, BM ve İsrailli yetkililerin koordinasyonu ile paket kapsamında dozer gibi ağır iş makinaları ve otobüslerin Gazze’ye ulaştırılacağını bildirdi. İnşaatlarda kullanılacak malzemelerin İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalarda evleri zarar gören 24 bin aileye dağıtılacağı belirtildi.

BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Robert Serry, “Yapılan yardımlar sadece zarar gören 24 bin aileye, daha önce oturdukları konutları tamir etme veya yeniden inşa etme amacı ile verilecek. Söz konusu malzeme ve ekipmanların başka amaçlar için kullanılmaması için gerekli tüm tedbirler alındı” diyerek konuyla ilgili bilgi verdi.

Gelecek hafta Gazze’ye ulaştırılacak söz konusu yardım bu kapsamda ulaştırılan ikinci paket olacak. Kasım ayının başında İsrail ve Gazze arasında açık olan tek geçiş noktası Kerem Şalom üzerinden bir paket daha ulaştırılmıştı.