Hitler’in yaptığı tablo 130.000 Avroya satıldı

Adolf Hitler tarafından 1916 yılında yapılan ve ‘Eski Belediye Binası’ adını taşıyan bir suluboya resmin 130 bin avroya satıldığı açıklandı. Nürnberg’de Aktionshaus Weider Müzayede Evi’nin Yöneticisi Kathrin Weidler, müzayede sırasında tablonun dört kıtadan alıcının ilgisini çektiğini ve Ortadoğu’dan bir alıcıya satıldığını açıkladı. En az 50 bin avroya satılması beklenen tablonun beklenenden bu daha fazlaya müşteri bulması, sanat dünyasını şaşırttı. Tablonun, yaşlı iki kız kardeş tarafından satıldığı, kardeşlerin büyükbabaları tarafından 1916 yılında satın alınarak aile koleksiyonuna eklendiği belirtildi.

İzzet BONOFİYEL Diğer
26 Kasım 2014 Çarşamba

HİNDİSTAN’DA ÇAY CİNAYETİ

Hindistan’ın kuzeydoğusunda Assam’da çalışan 700’den fazla çay işçisi, işverenlerinin evini ateşe verdi. Yangında çay işletmesinin sahibi ve eşi öldü.

Ülkedeki çay işçilerinin düşük ücretlerle çalıştırıldığı biliniyor. İşçilerin, şirket yönetimiyle iki hafta süren tartışmaların ardından patronlarının evini çevirdiği, bir kadının saldırıya uğramasını protesto etmek için toplanan kalabalığa işverenleri tarafından ateş açıldığı iddia edilerek patronlarının evini ateşe verdiği açıklandı. Polis olayda üç kişiyi gözaltına aldı. Hindistan’ın çay ihracatının yarıdan fazlası Assam’dan karşılanıyor. Assam’da son yıllarda işçilerin şirket yetkililerine saldırdığı olaylar arttı.

 

AVRUPA’DA KUŞ GRİBİ ALARMI

Almanya’da kasım ayının başında bir hindi çiftliğinde, Hollanda ve İngiltere’de ise bazı çiftliklerde kuş gribinin görülmesi Avrupa’da yeniden kuş gribi alarmının verilmesine neden oldu. Almanya’da 30 binden fazla hindi, Hollanda’da yaklaşık 150 bin civarında kümes hayvanı ve İngiltere’de de çiftlikte bulunan ördekler itlaf edildi. İtlaf edilen kümes hayvanlarının özel bir ekip ve araçlar tarafından yoğun önlem alınarak taşınması sağlandı. Hastalığın rastlandığı bazı bölgelerde, virüsün bulunduğu çiftlik ve çevresinde, üç hafta boyunca canlı hayvan, yumurta ve tavuk gübresi taşınması yasaklandı.

Meksika’da ayaklanma malikane sattırdı

Meksika tarihinin en sıcak dönemlerinden birini yaşıyor. Ülke genelinde çok sayıdaki üniversitede baş gösteren ve binlerce öğrencinin katıldığı çatışmalar Devlet Başkanlığı Sarayı’nın önüne kadar ulaştı. Sarayın önünde polisle çatışmaya giren öğrencilerin çoğu gözaltına alındı ancak olaylar yatıştırılamadı. Halk, Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto’nun istifasını istiyor. Olayların çığırından çıkması üzerine halkı sükûnete çağıran Devlet Başkanı Nieto, resmi kurumlara yapılan saldırıların durdurulmasını istedi. Başkan, bir yandan göstericilerle uğraşırken diğer yandan eşi Angelica Rivara’nın bir sarayı andıran evi satın alması ile başlayan polemiklere cevap vermek zorunda kaldı. Nieto’nun eşi Rivera’nın başkent Meksiko’nun en zengin bölgesi Lomas de Chapultepec’da bulunan evi 4,1 milyon dolar ödeyerek satın aldığı açıklandı. Meksika medyasında bu evin devlet ihalelerinden milyonlarca dolar kazanan özel bir inşaat firmasının başkanın eşine bir hediyesi olduğu iddia edildi. Polemiklerin çoğalması üzerine First Lady Rivera evi satılığa çıkartmak zorunda kaldı.

 

 Haftanın Sözü

 

 Çıkan

Mesajlaşma uygulaması Snapshot kullanıcıların arkadaşlarına para gönderme imkanı sağlayan özelliğini tanıttı.

 İnen

Google Gözlük kullanıcılardan beklediği ilgiyi göremediği için projeyi durdurduğunu açıkladı.

Haftanın Karikatürü