İsrail Polisi’nden Mescid-i Aksa açıklaması

Kudüs Polisi, üç semavi din için kutsal olan şehrin Tapınak Tepesi’nde meydana gelen şiddet olaylarının nasıl gerçekleştiği konusunda yabancı ülkelerin diplomatlarına bir brifing verdi.

Dünya
13 Kasım 2014 Perşembe

Uluslararası toplumun Mescid-i Aksa olaylarını yanlış anlamasını önlemek için verilen brifingde, olaylar sırasında  havai fişeklerin, Molotof kokteyllerinin caminin içinden nasıl atıldığı, Filistinli göstericilerin  camiden aldıkları eşya ve çöp kovaları ile nasıl barikat kurduklarını gösteren resim ve videolar, 60’tan fazla yabancı ülke diplomatının dikkatine sunuldu. 

Kudüs’teki İsrail Dışişleri Bakanlığı resmi binasında verilen brifing bizzat Kudüs Emniyet Müdürü Yohanan Danino ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Tzachi Hanegbi tarafından sunuldu. 

Söz konusu  brifing Filistin tarafının, ‘İsrailliler Mescid-i Aksa’ya Yahudilerin girmesi yasağını kaldırdı’, ‘camiye zarar vermek istiyorlar’ şeklinde olan söylemlerine bir cevap olarak verildi. 

 Video ve resimlerde ayrıca Filistinli göstericilerin yanması kolay olan halılarla kaplı camiden İsrail güvenlik güçlerine yakın mesafeden nasıl Molotof attıkları, polisin buna rağmen göstericilere gaz sıkmadığı gösterildi.