Haftanın Kaçmazı: Dee Dee Bridgewater Zorlu PSM’de

70. yılını kutlayan Yapı Kredi ana sponsorluğundaki ‘Good Music In Town Konserleri’ kapsamında ülkemize gelecek olan Dee Dee Bridgewater, şarkılarını 21 Kasım’da Zorlu Center PSM’de İstanbullu caz tutkunlarıyla paylaşacak. Dizzy Gillespie, Sonny Rollins ve Max Roach gibi sanatçılar ile çalışma şansını yakalayan ve 1974’te The Wiz Müzikali’ndeki rolüyle Tony Ödülü’nü kazanan Amerikalı caz sanatçısı Birdgewater, 1997 yılında Ella Fitzgerald adlı albümü ile iki Grammy Ödülü birden kazandı. Sanatçı, 2011 yılında ise ‘Eleanora Fagan’ albümü ile ikinci defa Grammy Ödüllerinde ‘En İyi Caz Vokal Albümü’ kazanarak başarılarına bir yenisini ekledi.

Tuna SAYLAĞ Sanat
12 Kasım 2014 Çarşamba

Defne Koz ve Solid Air Sergisi

İSTANBUL’74 ve Defne Koz işbirliğinde oluşturulan ‘oneoffinfinity’ markası,  ilk serisi ‘Defne Koz-Solid Air’ koleksiyonu ile tasarım dünyasıyla buluşuyor. 6 Kasım-8 Aralık  tarihleri arasında ISTANBUL’74 Galatasaray Galeri’de sergilenecek koleksiyon; dünyaca ünlü tasarımcı Defne Koz’un tasarladığı doku, şekil ve ışık efektleriyle derinlemesine yoğrulmuş heykelsi parçaları bir araya getiriyor. Yenilikçi 3D üretim teknolojilerinin ve LED ışık kaynaklarının potansiyelini keşfetmeye yönelik tasarlanan koleksiyon, 12 parçadan oluşuyor.

‘10 Film ile Yeşilçam’ın 100 Yılı’ SSM’de Sinema Günleri

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi, ‘Yeşilçam’ın 100. Yılı’nda Türk Sineması’nın unutulmazlarını ziyaretçilerle buluşturuyor. 19 Kasım’da başlayacak etkinlik kapsamında, Atilla Dorsay’ın ‘100 Yılın 100 Türk Filmi’ adlı kitabından seçtiği on film gösterilecek. Etkinliğin açılışı 19 Kasım saat 17.00’de, SSM Galeri Konferans Salonu’nda, ‘Muhsin Bey’ filminin gösterimiyle yapılacak. Ardından saat 19.00’da ise sinemaseverler, yönetmen Yavuz Turgul, oyuncu Şener Şen ve eleştirmen Atilla Dorsay’ın filmi farklı yönleriyle ele alacakları panelde buluşacak. 28 Ocak 2015 tarihine kadar devam edecek film gösterimlerine sinema tutkunları ücretsiz katılabilecek. 

Karanlıkta Gökkuşağı

Polonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 600. yıl dönümü kapsamında açılacak olan sergi, 14 Kasım-18 Ocak 2015 tarihleri arasında SALT Galata’da görülebilir. Sergi, Sebastian Cichocki ve Galit Eilat küratörlüğünde, SALT’ın iş birliğiyle hazırlandı. Güncel sanatı, sekülarizm sonrası açılardan araştıran Karanlıkta Gökkuşağı, köhneleşmiş dindar laik karşıtlığını sorgulamayı amaçlar; modernite ufkunun ötesindekini, ilahi ve us dışı olanı arar. Sergi, popüler dinsel imgelemin gücü ve bunun gündelik estetik ve politik hayattaki sembol ve biçimsellikleriyle sanatçıların nasıl ilişkiler kurduğuna bakar. Sergiye Varşova Modern Sanat Müzesi koleksiyonundan din ve maneviyata dair meseleleri irdeleyen bir dizi işle katkıda bulunuyor. Katılan sanatçılar: Paweł Althamer, Kader Attia, Fayçal Baghriche, Mirosław Bałka, Fatma Bucak, Köken Ergun, Nilbar Güreş, Jonathan Horowitz, Gülsün Karamustafa, Paweł Kwiek, Virgínia de Medeiros, Teresa Murak, Walid Raad, Zofia Rydet, Wael Shawky, Slavs & Tatars, Zbigniew Warpechowski ve Artur Żmijewski.

  www.turkiye.culture.pl 

 

 

 Demi Lovato

Türkiye’deki Demi Lovato hayranlarının yıllardır dört gözle beklediği buluşma, 16 Kasım akşamı Ataşehir Ülker Sports Arena’da gerçekleşiyor. ‘Heart Attack’ ile iTunes Amerika ve Avrupa’da 16 ülkede bir numaraya oturarak büyük bir başarı yakalayan ve inanılmaz bir rekora imza atan Demi Lovato, aynı zamanda ‘New York Times Best Seller’ listesine giren ‘Güçlü Kalmak: Yılın 365 Günü’ kitabıyla da Türkiye’de de çok satanlar listesinde ilk 10’daki yerini aldı. Hayata olan bakış açısı, alçak gönüllüğü ve yaptığı bağışlarla Lovato birçok gence ilham kaynağı oluyor.