Ed Miliband: “Antisemitizme karşı sıfır hoşgörü”

İngiltere İşçi Partisi lideri, özellikle İngiltere’deki antisemit saldırılarda gözlenen artışı kınarken sosyal medya sitelerini de internet üzerinden provokasyon yapan kişilerin kimliklerini belirlemek için hareket etmeye çağırdı

Dünya
12 Kasım 2014 Çarşamba

İngiltere İşçi Partisi lideri Ed Miliband geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, son zamanlarda İngiltere ve Avrupa’da yaşanan antisemit içerikli saldırılardaki artışa dikkat çekerek, İngiltere’de antisemitizm sorununun aşıldığını iddia edenlerin uyanmaları gerektiğine dikkat çekti. Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, bazı Yahudi ailelerin çocukları için endişelerini kendisine ilettiklerini belirten Miliband, antisemitizme karşı sıfır hoşgörü politikası izlenmesi gerektiğini belirtti.

Miliband özellikle İngiliz Yahudilerine koruma eğitimi veren Cemaat Güvenliği Vakfı’nın 2013 yılının temmuz ayına göre 2014 yılı temmuz ayında antisemit hareketlerde yüzde 400’lük bir artış görüldüğünü açıklaması üzerine bu konuda harekete geçmeye karar verdiğini sözlerine ekledi.

İşçi Partisi lideri, aynı partiden Luciana Berger ve Parlamento Ulaşım Komitesi Başkanı Louise Ellman’a karşı internet üzerinden yapılan saldırıları şok edici bulduğunu belirtti. Her ikisi de Yahudi ve İşçi Partisi’nden olan politikacılar, antisemit içerikli tweet’lere maruz kalmış, bu tweet’leri atan kişilerden biri Miliband’in ‘iğrenç’ tabir ettiği mesajı yolladığını itiraf edince, dört hafta hapis cezasına çarptırılmıştı.

Miliband sosyal medya sitelerinin de provokatörlerin kimliklerini belirlemek için daha fazla çalışmaları gerektiğinin altını çizdi. “Şiddet içeren saldırılar, Yahudi mallarına zarar ve tecavüz, antisemit grafitiler, nefret içeren e-postalar ve internet üzerinden taciz son zamanlarda hızla artıyor. Bu yüzden Twitter, Facebook ve diğer sosyal medya sitelerinin kullanıcılarını korumak adına failleri bulup, bu mide bulandırıcı tacize son vermesi gerekir,” diyen ve kendisi de bir Yahudi olan Miliband, yakın zamanda Filistin Devleti’nin tanınması yönünde oy kullandığı için eleştirilmişti.