Çevre ve doğayı korumak için semavi dinler toplantısı

İsrail’in başkenti Kudüs’te toplanan Müslüman, Hristiyan ve Yahudi din adamları, çevre-koruma konusunda din ve inancın önemini tartıştı.

Dünya
11 Kasım 2014 Salı

İnanç ve Ekoloji isimli konferansta söz alan İsrail’in Ein Rafa kasabası İmamı Wisam Barhum şöyle konuştu: “İslam’a göre üstünde yaşadığımım yeryüzü, Tanrı tarafından insanoğlu dua etsin diye yaratılmıştır. Dolayısı ile, içinde yaşadığımız çevreyi Tanrı’nın yarattığı şekli ile korumak her inançlı insanın borcudur.”

ABD’de kurulu, Interfaith Center tarafından düzenlenen konferansta amaç, semavi dinler konusunda yüksek eğitim gören öğrencileri bir araya getirerek, hem  dinler arası diyaloğu arttırmak hem de  öğrenciler arasında şahsi dostlukların gelişmesini sağlamak.

Konferansta söz alan Rav Yuval Cherlow da Tanrı’nın ademoğlunu kendi gölgesinden yarattığını belirterek, çevrenin korunmasının ‘dünyanın iyileştirilmesi’ (Tikun Ha Olam)  felsefesinden ayrı tutulamayacağını söyledi.

Filistinli Hıristiyan Papaz William Shomali de konuşmasında, çevreyi korumanın iman etmenin başka bir şekli olduğunu belirtti ve Tanrı’nın yarattığı doğaya saygılı olmanın, yaratıcının bir arzusu olduğunu hatırlattı.