Gazze’de Hamas, El Fetih çekişmesi

7 Kasım Cuma günü Gazze’den atılan bir roket İsrail’in güney bölgelerinde sirenlerin çalmasına, halkın sığınaklara gitmesine neden oldu ancak Gazze’den havalanan roket kısa kalarak yine Gazze içine düşerek infilak etti.

Dünya
7 Kasım 2014 Cuma

Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı.

Öte yandan, son zamanlarda Gazze’de,El Fetih ile Hamas arasında süregelen çekişme sıcak çatışmaya dönüşmek üzere.

İsrail’in Yedioth Ahoronot Gazetesine göre, son günlerde, El Fetih sözcüsü Fayez Abu Aita dahil birçok önemli Fatah yetkilisinin ev ve arabalarına bombalar ile saldırılar yapıldı.

Patlayan bombalardan Aita’nın   arabası darmadağın olurken arabanın park etmiş olduğu ev de hasara uğradı.

Gazetenin iddiasına göre, Filistin Lideri Mahmud Abbas’ın El Fetih partisi yetkililerini hedef alan bombalı saldırılardan, IŞİD sempatizanı bir grup Hamas partili sorumlu. 

Habere göre Hamas’ın,  El Fetih üyelerinin ev ve arabalarına uyarı ateşi açmasının sebebi,  El Fetih’in efsanevi lideri Yaser Arafat için 15 Kasım’da yapılacak anma törenine mümkün olduğu kadar az kişinin katılmasını sağlayarak, El Fetih partisinin Gazze’de yeniden kuvvet kazanmasını engellemek.

Patlayan bombalardan birinin de tam anma töreninin yapılacağı meydanda patlamış olması dikkat çekiyor. 

El Fetih’in önemli liderlerinden Abdallah Abu Samhadana, Hamas’ın korkutma stratejisine cevaben şöyle konuştu: “ Kimse bizi bombalar ve kurşunlar ile söz konusu anma törenine gitmekten alıkoyamayacaktır. ”