Bir espri takımı karıştırdı!

Rusya Ligi FC Rostov’un Afrikalı oyuncularının, teknik direktör Igor Gamula’nın sözleri üzerine idmanlara çıkmayı reddettiği açıklandı ancak olay tatlıya bağlandı

Spor
5 Kasım 2014 Çarşamba

Trabzonspor’un  UEFA Avrupa Ligi play-off turunda elediği Rusya ligi ekibi Rostov’da, büyük bir kriz yaşandı. Rostov Teknik Direktörü Igor Gamula’nın 31 Ekim Cuma günü Ural’ı 1-0 yendikleri maçın ardından düzenlediği basın toplantısında sorulan bir soruya verdiği şaka yollu ırkçılık içeren cevap, kulüpte kaosa neden oldu.

Gamula, Krylia Sovetov forması giyen Kamerunlu savunma oyuncusu Benoit Angbwa’nın transfer edilip edilmeyeceğini sorulması üzerine, “Yeteri kadar siyahi oyuncumuz var, o şeylerden altı tanesine sahibiz” diye cevap vermiş, bir daha siyahi oyuncu almayacağını ifade etmişti.

Kadrodaki beş oyuncusunun hasta olmasıyla ilgili de, “Ebola oldukları için endişeleniyorum” demiş, sonra da şaka yaptığını açıklamıştı.

Boykot kararı

Konuyla ilgili AP’ye açıklama yapan futbol menajeri Paul Mitchell ise, Rostov forması giyen Afrikalı oyuncuların, durumla ilgilenilene kadar, antrenman yapmayı reddettiklerini söylemişti.

Rostov’un Güney Afrikalı oyuncusu Siyanda Xulu’nun menajerliğini de yapan Mitchell, “Siyanda çok büyük hayal kırıklığı yaşadı, bu olay onu gerçekten şok etti” diye konuşmuştu.

Yaptığı açıklamalarla tepki çeken teknik direktör Gamula ise, bu hafta yapılan idman öncesinde yaptığı yakışıksız açıklamalar nedeniyle takımdaki Afrikalı oyunculardan özür diledi. Gamula şöyle konuştu:

“Bana inanın son iki gece uyuyamadım, gözümü kırpmadım. Olanlar nedeniyle üzgündüm. Bir daha buna benzer bir şey olmayacak. Biz bir aileyiz. Ligde zor durumda olan bir takımız. Eğer birlik olursak bunu düzeltebiliriz” ifadelerini kullandı. 

OYUNCULAR İDMANA ÇIKTI

İdman boykotu kararı alan Afrikalı oyuncular idmana çıkarken, Rusya Ligi’nde alt sıralarda yer alan Rostov, Ufa ile yapacağı kritik maçın hazırlıklarına başladı.