İsrail derbisinde büyük skandal

Spor
5 Kasım 2014 Çarşamba

İsrail futbolunun en büyük derbilerinden biri sayılan Hapoel Tel Aviv - Maccabi Tel Aviv arasında bu hafta sonu oynanan maç, tarihe kara harflerle yazıldı. Maç oynanan oyundan çok, futbolcularla taraftarlar arasında çıkan kavga ile konuşuldu.

Olaylar şu şekilde gelişti: Maccabi Tel Aviv’in yıldız oyuncusu Eren Zeavi, attığı gol sonrası sevinç gösterisi yaparken bir Hapoel taraftarı telleri aşarak sahaya atladı ve Zeavi’ye tekme attı. Taraftar, saha görevlileri tarafından etkisiz hale getirildi ve saha dışarısına çıkarıldı.

Maç tekrar başladı. Fakat bu defa olaya sinirlenen Maccabi taraftarları sahaya indi ve ortalık savaş alanına döndü. Hakem maçı devam ettiremeyeceğine karar verdi ve maçı tatil etti. Olaylar sonrası on kadar taraftar polis tarafından göz altına alındı. İsrail Futbol Federasyonu, iki kulübün de konuyla ilgili olarak soruşturulacağını belirtti. Olaylar karşısında yaşadığı şoku gizleyemeyen Hapoel Tel Aviv yöneticisi Eyal Berkovic şu açıklamayı yaptı:  “Ligi 3 hafta kapatmak lazım. Sanki savaştayız. Şoktayım. Olanlara inanamıyorum.”