İsrailli robotik firması etkileyici hisse satışı ile dikkat çekiyor

İsrailli robotik firması etkileyici hisse satışı ile dikkat çekiyor

Ekonomi
5 Kasım 2014 Çarşamba

İsrailli ReWalks şirketi (belden aşağısı felçli insanların yürümesini sağlayan robotik dış iskeletler üreten şirket) başlangıçta beklenenden yaklaşık 5 milyon dolar daha fazla tutan, 36 milyon dolar değerinde etkileyici hisse satışı ile dikkat çekiyor.

İsrailli robotik firması ReWalks, geçen cuma günü 36 milyon dolar değerinde etkileyici bir hisse satışıyla halka açılarak yeni çıkan hisselerinin yüzde 113 değer kazanmasını sağladı.

ReWalks’ın CEO’su Larry Jasinski, Ynet Sunday’e, “Hepimiz heyecanlıyız,” dedi. “Bu başarı, uzun vadeli büyümemizi sürdürmek için gereken fonu sağladı. Araştırmalarımızı genişletmemizi ve omurilik hasarlı bireylerin sağlık ve yaşam deneyimlerini iyileştirme misyonumuzu gerçekleştirmemizi sağlayacak.”

Eski adı Argo Medical Technologies olan ReWalk, Haifa yakınlarındaki Yokneam’da kuruldu ve omurilik hasarlı insanların yeniden yürümesini sağlayacak motorlu robotik dış iskeletler üretiyor. ReWalks, ABD’de kullanım için FDA tarafından haziran ayında onaylandı ve 2012’den beri Avrupa’da pazarlanıyor. Bugün ABD, İsrail ve Almanya’da merkez ofisleri bulunuyor. İlk teklif fiyatı hisse başına 13,60 dolar oldu –hisselerin 3 milyonu RWLK kısaltması altında işlem gördü–, ancak borsalar kapandığında hisse fiyatı 25,60 dolara ulaşarak, aslında daha mütevazı bir başlangıç yapacaklarını tahmin eden şirketi şaşırttı.

USA TODAY’e göre, şirket 2013’te bir önceki yıla göre yüzde 63 artışla 1,6 dolar gelir elde etti. 2014’ün ilk yarısında, ReWalk bir önceki yıla göre yüzde 13 yükselişle 945.000$’lık gelir elde etti.