Limmud´da kaçırmayın!

15-16 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek Limmud organizasyonunda öğrenci ve velilere yönelik birçok konuşma, seminer ve sunum da yer alıyor. Birkaç tanesini sizler için derledik

Gençlik - Eğitim
5 Kasım 2014 Çarşamba

Üniversiteli Olmak: Yurtiçi ve yurtdışında eğitim

 

Yurtiçi üniversite tercihlerinde üniversite sınav ve başvuru sisteminin detaylı analizi, puan türleri ve üniversite sınavına hazırlanma yöntemleri, üniversite tercih listesi hazırlama stratejileri konularında bilgilerin verileceği sunumu Debbi Antebi Şahmalı gerçekleştirecek.

Yale Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında lisans eğitimini 2005 yılında derece ile tamamlayan Debbi Antebi, Chicago Üniversitesi’nde edebiyat alanında mastırını yaptı. İstanbul’a dönerek, yurtdışı üniversitelere başvuran öğrencilerin başvuru süreçlerine yardımcı olmak üzere danışmanlık vermeye başlayan Debbi Antebi, bu sırada UCLA’den yurtdışı üniversite danışmanlık sertifikasını aldı.

Debbi Antebi Şahmalı, Orkun Şahmalı ile birlikte gerçekleştireceği sunumda ayrıca yurtdışı üniversite başvuruları yapılırken gereken sınavlar, formlar, kompozisyonlar, referans mektupları, özgeçmiş gibi konular hakkında bilgi verecek ve sürecin her aşamasını detaylı olarak açıklayacak.

Çocukları girişimci olmak üzere eğitelim

15 sene boyunca New York’ta devlet okulları ve özel okullar, vakıflar, eğitim bakanlığı ve kamu kuruluşları işbirliğiyle yaptığı programlarda 3-15 yaş arası çocukların, 17-21 yaş arası gençlerin ve bu çocukların sorumluluğunu üstlenen veli, öğretmen ve personellerin eğitiminde hem müfredat yazma hem de eğitim koordinasyonluğu yapma görevini üstlenen Renan Eskinazi, Limmud’da ‘Çocukları Girişimci Olmak Üzere Eğitelim’ başlıklı bir sunum gerçekleştirecek.

Üç sene önce Türkiye’ye dönerek, çocuklarımıza ve gençlerimize geleceklerinde kendi ayakları üzerinde durabilecek, kendine güvenen, sağlıklı bireyler haline getirebilecek anahtarları verebilmek amacıyla Küçük Girişimciler Programı’nı başlatan Renan Eskinazi, sunumunda “Eğer çocuklarımızı genç yaşta bu fikri benimseterek büyütebilirsek dünyada bugün sorun olan birçok şeyi değiştirebiliriz.  Ebeveynler, eğitmenler ve toplum olarak çocuklarımıza balık vermek yerine balık tutmayı öğretmeye başlamalıyız,” fikrini katılımcılara anlatmaya çalışacak.

Ne okusam? Ne olsam?

Melek Pulatkonak ile Deniz Gürel Karataş’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek bu panelin konukları, Batuhan Aydagül, Duygu Merzifonluoğlu, Janin Bayer, Murathan Özbek.

Panelde çeşitli mesleklere ilişkin kişisel kariyer hikâyeleri kısa videolar aracılığıyla paylaşılacak. Yaklaşık 2,5 dakikalık videolarda alanlarında başarılı girişimci, çalışan, akademisyen ve sanatçılar “Ne Okudun? Ne Oldun?” sorularına cevap veriyor. Panelistler ile gerçekleştirilecek keyifli sohbetle kariyer yolunun başında olan veya kariyerine farklı bir yön vermek isteyenlere faydalı olması hedefleniyor.