Kanada 285.000 göçmene kapılarını açıyor

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Chris Alexander, yaptığı yazılı açıklamada, 2015 Yıllık Göçmenlik Planı’nda, bir önceki çalışma yılına oranla artışa gittiklerini, bunun da Kanada tarihindeki en yüksek rakam olacağını duyurdu. 2015 için planlanan rakamın, 260 bin ile 285 bin arası göçmen alımı olduğunu ifade eden Bakan Alexander, “Gelecek yıl, 181 bin 300 kişinin ekonomik, 68 bin kişinin ailevi ve 29 bin 800 kişinin de insani zorluklar nedeniyle göçmenlik başvuruları kabul edilecek” ifadesini kullandı. Toplam 279 bin 100 olan rakamın, yıl içinde yaşanacak gelişmelerle 285 bine ulaşması öngörülüyor. Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Alexander, 2015 Göçmen Planı’nın, ekonominin ihtiyacı olan iş gücünün sağlanması ve aile birleştirmeleri odaklı olduğunu belirtirken, dünyadaki savunmasız nüfusa yardım sağlanmasına da katkıda bulunacağını bildirdi. Bakan Alexander, ilk kez 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak olan Express Entry (Hızlı Giriş) işçi vizesi siteminin de yetenekli göçmenleri ülkeye çekmek için kolaylık sağlayacağını belirtti.

İzzet BONOFİYEL Diğer
5 Kasım 2014 Çarşamba

Haftanın Sayıları

3,08 $ ABD’de ekim ayında hesaplanan galon başına ortalama benzin fiyatı. Bu rakam son dört yılın en düşük değeri.

76.500.000 çocuk UNICEF’e göre gelişmekte olan ülkelerde yaşayan fakir çocuk sayısı.

 

Kültür bakanı son iki yılda hiç kitap okumadı

Fransa Kültür Bakanı Fleur Pellerin, kendisi ile yapılan bir televizyon röportajında garip bir açıklama yaptı. Fransız televizyon kanalı Canal+’ta bir hafta sonu programına katılan 41 yaşındaki Bakan, Nobel ödülü kazanan Fransız yazar Patrick Modiano’nun herhangi bir eserini okumadığını açıkladı. Sosyal medya Kültür Bakanı’nın bu sözlerinden sonra sayısız tepkiyle çalkalandı. Yaptığı açıklamada günlük yaşantısında birçok not, yasal belge ve haber okumak zorunda olduğunu belirten Bakan, keyif için kitap okumaya pek vakit bulamadığını dile getirdi. 

 

Ukrayna seçim sonuçları Putin baskısını sona erdirdi

Ukrayna’da kasım ayında başlayan olaylar sonrası ilk kez genel seçime gidildi. Yeni Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun partisi yüzde 23 ile birinci parti oldu. 35 milyon seçmenin oy kullandığı seçimlerde Kırım’daki 12 seçim bölgesinde ve Rusya yanlısı ayrılıkçıların bulundukları 15 bölgede seçim yapılmadı. Devlet Başkanı Poroşenko, sonuca tepkisini Twitter’dan, “Bugün artık yeni bir Ukrayna var. AB yanlısı güçlü bir koalisyonun kurulmasını umuyorum” sözleriyle verdi. Bu seçimle birlikte, Batı yanlısı politikaları savunan, Rusya’ya mesafeli duran Poroşenko güç kazanmış oldu.

 

Özel şirketle uzay yolculuğu bir sonraki bahara kaldı

Birçok insanın hayalini süsleyen uzay yolculuğunu hayata geçirmeye çalışan Virgin Galactic firmasının uzay gemisi deneme uçuşu sırasında California eyaletinde çöle düştü. SpaceShipTwo adlı uzay gemisinin neden düştüğü bilinmiyor. Uçaktaki pilotlardan biri hayatını kaybetti diğeri ise yaralı olarak kurtuldu. ABD Ulusal Ulaşım Güvenlik İdaresi ekiplerinin yaptıkları olay yeri incelemesinin sonuçları önümüzdeki günlerde açıklanacak. Ancak soruşturmanın bir yıldan fazla sürmesi bekleniyor. Uzaya gitme hayali olan 700’den fazla kişi bu yolculuk için 250.000 dolar ödemişti.

 

ÇIKAN

Facebook güçlü mobil reklam stratejisiyle sosyal medyadaki tahminlerin üstünde puan aldı.

 

İNEN

Twitter yeni kullanıcılarının çabalarına rağmen büyüme hedeflerinde istenen seviyeye ulaşamadı. 

Haftanın sözü 

“Kameralara karşı bir sarılalım”

ABD Başkanı Barack Obama, Ebola virüsüne maruz kalıp kurtulan hemşire Nina Pham ile bir araya geldiğinde söyledi.

Haftanın Karikatürü