Hitler’in resmi kahve kremasının üzerinde

İsviçre ‘deki bir kahve firması etiketlerinde Hitler görseli taşıyan krema-larını üretimden geri çekti

Dünya
5 Kasım 2014 Çarşamba

İsviçre’de bir kahve firması Hitler’in fotoğrafını yanlışlıkla 2000’e yakın kahve kreması kartonetine bastı. Lozan’daki bir tren istasyonunda kahve alan bir kişinin durumu fark ederek firmayı uyarması üzerine, firma Hitler resimli kremaların satışını durdurdu.

New York Times gazetesi yayınladığı haberde, kahve kremalarının paketlerini üreten Migros’un tarih boyunca unutulmayacak olan bu olayı gözden kaçırdığını belirtti. Migros sözcülerinden Tristan Cerf yaptığı açıklamada böyle bir hatanın nasıl işlenmiş olabileceğini hayretle karşıladığını ve firma içi kontrollerin daha sıkılaştırılacağını vurguladı. Bir başka firma yetkilisi de, “Bizleri aşarak nasıl bu etiketlemelerin nasıl yapıldığını anlamış değiliz, genellikle bu etiketlerin üzerinde tren, köpek ya da manzara resimleri kullanılır, polemik yaratacak hiçbir görsele izin vermeyiz,” diye konuştu.

Ancak Migros tarafından üretilen kahve kremalarındaki tek faşist yüz olarak sadece Hitler’in simgelenmediği daha önceden Mussolini’nin fotoğraflarının da kullanıldığı biliniyor.