2016 Rio Olimpiyatları’nın güvenliği İsrailli firmaya teslim

2016’da Rio de Janeiro’da düzenlenecek 31. Yaz Olimpiyatları’nın güvenliğini sağlaması için İsrailli bir firma olan ISDS seçildi. Firmaya ödenek olarak 2 milyar dolar ayrıldı

Dünya
5 Kasım 2014 Çarşamba

2016 Rio Olimpiyatları’nın güvenliğini sağlaması için seçilen ISDS firmasının Başkan Yardımcısı Ron Shafran konuyla ilgili olarak, “Bizi bekleyen zorlu görevler var. Şirketimizin hâlihazırda Brezilya’da faaliyet gösteren ekipleri var. Geçtiğimiz yaz Dünya Kupası sırasında da şirketimiz gayrı resmi olarak faaliyet göstermişti” dedi. Sharfan, “Brezilya’nın Olimpiyatlara ev sahipliği yapacağı belli olduğundan beri, ekiplerimiz Brezilya’daki faaliyetlerini ciddi oranda arttırdı ve zorlu bir ihale sürecinden çıktık. İhale ekibimiz şimdiden güvenlik sistemlerinin modellemesine ve gerekli teknolojilerin seçilmesi konusunda çalışmalara başladı.

Olimpiyatlar 5 Ağustos 2016’da başlayacak, bizim çalışmalarımız Aralık 2016’ya kadar devam edecek” diyerek açıklamalarını sürdürdü.

Sharfan yapılacak işin detayına inerken, oyunların bütün güvenlik sisteminin tasarımını yapacaklarını, doğru teknolojiler seçilip, tedarik süreci tamamlandıktan sonra İsrail ve diğer ülkelerde geliştirilen teknolojileri kullanarak bütün sistemin entegrasyonunu sağlayacaklarını belirtti.