Zaman ve Mekan İçinde Musevilik: Alberto Modiano’nun fotoğrafları Bergama Festivali’nde

Fotoğraf Sanatçısı Alberto Modiano’nun ‘Zaman ve Mekan İçinde Musevilik’ adlı sergisi, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bergama Fotoğraf Festivali’nde yer aldı

Toplum
5 Kasım 2014 Çarşamba

Fotoğraflar, 31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında Bergama Fotoğraf Sanatı Derneği ve Bergama Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler arasında Bergama’da tekrar restore edilen tarihi Yabets Sinagogu’nda sergilendi. 1875 yılında Efrayim Bengiat tarafından, babası İsak Bengiat anısına inşa ettirilen sinagog, 1948 yılından sonra cemaatin azalması, yangın ve ardından çatısının yıkılması ile kaderine terk edilmişti. UNESCO Milli Mirası koruma çerçevesinde restore edilen sinagog, Nisan 2014’de Bergama Belediyesi himayesinde Kültür Merkezi olarak yeniden açıldı.

Fotomaraton ve Bergama Fotoğraf Festivali kapsamında yer alan etkinlikleri 200’den fazla konuk ziyaret etti. 2 Kasım Pazar sabahı Alberto Modiano, konuklara sergi turu düzenleyerek, Yahudilik hakkında bilgi verdi.

Serginin bundan sonraki durakları kasım ayı içinde Göztepe Kültür Derneği, aralık ayı içinde de Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali olacak.