The Sound Of Music’e İş Sanat’ta kulak verin

Unutulmaz ‘Neşeli Günler- The Sound Of Music‘ efsanesini günümüze taşıyan The Von Trapps, aşk ve umut dolu şarkılarıyla 12 Kasım’da İş Sanat’ta sahne alacak. Filmin efsanevi karakterleri Captain ve Maria Von Trapp’in gerçek torunları olan The Von Trapps, Pink Martini ile ortak çalışmalarından itibaren uluslararası kariyerlerinde hız kazandılar. Grup, müzik çalışmalarında Japon tangoları ile Brezilya ritimli şarkılara ağırlık veriyor. www.issanat.com.tr

Tuna SAYLAĞ Sanat
22 Ekim 2014 Çarşamba

KÜL/ASH GALERİ İLAYDA’DA

Galeri İlayda, 23 Ekim-30 Kasım tarihleri arasında,  Barış Cihanoğlu`nun  ‘KÜL/ ASH’  isimli 16. solo resim sergisine ev sahipliği yapıyor. Cihanoğlu, daha önceki sergilerinde tuval üzerine yaptığı figüratif eserleri ile tanınırken yeni sergisinde ilk defa tuval dışı bir yüzey üzerinde ürettiği resimlerini sanatseverlerle buluşturuyor. Sanatçı, uzun bir süreçte alt yapısını oluşturduğu yeni eserlerinde, yakarak kömürleştirdiği ahşapları tuvale dönüştürüyor, bu çalışmalarında yanmış ahşabın yüzeyi üzerinde oluşan isli siyah renk ve yanma sonucu belirginleşen dokular resimlerinin alt yapısını oluşturuyor.  Sanatçı, ahşaplarda ki yanma sonrasında külleşmiş yüzey üzerine yaptığı yeni resimleri ile bir anlamda küllerinden yeniden varolma sürecine de gönderme yapıyor. 

www.galleryilayda.com

 EMMANUEL PAHUD SOLO FLÜT RESİTALİ

Günümüzün en iyi  flüt sanatçısı olarak değerlendirilen, aynı zamanda Berlin Filarmoni Orkestrası’nın solo flütisti olan Emmanuel Pahud, 3 Kasım akşamı sıra dışı ve muhteşem bir konser programıyla yeniden Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda. Geçtiğimiz sene de aynı mekânda unutulmaz iki konser gerçekleştiren sanatçı, bu kez Barok dönemde solo flüt için yazılmış en önemli iki eseri ve 20. yüzyılın çeşitli dilimlerinde solo flüt için bestelenmiş modern eserlere yer verecek. Takemitsu, Bach, Ferroud, Berio, Varèse, Ibert  konserde seslendireceği bestecilerden bazıları. 

www.crrks.org

 

CONTEMPORARY ISTANBUL: Kasım ayında buluşma noktası

Türkiye’nin ve bölgenin uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul, 13 - 16 Kasım tarihleri arasında 2650 sanatçı, 3000 eser, 22 ülkeden 95 çağdaş sanat galerisi ile beraber 75.000’den fazla ziyaretçiyi İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ve İstanbul Kongre Merkezi’nde buluşturacak.  9. Contemporary Istanbul Avrupa’dan, Balkanlar’dan, Orta Doğu’dan ve 2014 senesinin konuk ülkesi olan Çin’den çağdaş sanata kapılarını açıyor. Kaçırılmayacak buluşma noktası Contemporary Istanbul, yeni medya bölümü Plugin ile çağdaş sanatın geleceğini ve Türkiye’den ve dünyadan çağdaş sanatı keşfetmek için eşsiz bir görüş sağlıyor. www.contemporaryistanbul.com.tr

 

Chet Faker geliyor!

Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan ve bu yıl 23 Ekim – 2 Kasım tarihleri arasında şehri cazın farklı renkleriyle kucaklayan 24. Akbank Caz Festivali kapsamındaki Chet Faker konseri, 1 Kasım akşamı Black Box İstanbul’da gerçekleşecek. Sahne ismini Kaybedenler Kulübü’nün gerçek üyelerinden efsanevi caz trompetçisi Chet Baker’dan alan, günümüzde elektronik müziğin en özgün sanatçılarından biri olarak kabul edilen Avustralyalı besteci-şarkıcı Faker, İstanbul’a bu yıl kaydettiği albümü ‘Built On Glass’ın dünya turnesi kapsamında geliyor.

www.akbankcaz.com