İmam: “Filistin, domuz soyundan gelenlerle paylaşılamaz”

Danimarka’da bir camide hutbe okuyan imam, Filistin’in maymun ve domuz soyundan gelenlerle paylaşılamayacağını söyledi

Dünya
22 Ekim 2014 Çarşamba

Danimarka’da İmam Şeyh Muhammed Halid Samha’nın camide verdiği hakaret içerikli vaaz tepki çekti. İmam Samha’nın sözleri Ortadoğu Medya Araştırmaları Enstitüsü (MEMRI) trafından çevrilerek kamuoyuna duyuruldu.

Samha vaaz sırasında, “Filistin toprağı kutsaldır, orada yaşayan insanlar da aynı şekilde kutsanmış. Havası, toprağı ve insanları kutsal. Bunlar benim sözlerim değil, Allah’ın Kur’an’daki sözleridir. Öyleyse Filistin’in Filistinliler ve ‘goril ve domuzların soyundan türemiş’ bir grup İsrailli arasında bölünmesine nasıl razı olabiliriz?” diye konuştu.

Yahudilerin gorillere ve domuzlara benzetilmesi bir ilk değil. MEMRI’ın 2013 yılında yayınlamış olduğu bir video kaydında zamanın Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi de Filistinli Arapların, goril ve domuz soyundan olanlar ile müzakere etmelerinin mümkün olmadığını ifade etmişti. ABD, Mursi’nin bu ifadelerini şiddetle kınayarak Mursi’den sözlerini yeniden değerlendirmesini istemiş, Mursi ise sözlerinin bağlamından çıkarılarak, çarpıtıldığını iddia etmişti.