GKD’de her yaştaki gençler birlikteliğin tadını çıkartıyor...

Toplum
22 Ekim 2014 Çarşamba

Geçtiğimiz hafta sonu Göztepe Kültür Derneği için oldukça hareketli geçti.

İlkokul çağındaki Seirim grubunun ilk aktivitesini akşam partisi izledi. Gençler önce hazırlıklarını tamamlayarak dernek çatısı altında toplanmanın keyfini çıkarttılar. Çocuklara önderlik yapan gençler akşam müziğin coşkusu ile dans ettiler, stres atıp çılgınca eğlendiler. Açılış faaliyetinde gösterdikleri performans ile GKD’nin gerçek sahipleri olduklarını hissettirdiler.

Pazar günü dernek binası erken saatlerden itibaren açılış faaliyetinde görev alanlar ile dolmaya başladı. Tüm yönetim kurulu tek yürek, tek amaç tek vücut altında çalıştı.

Tilda Benbasat’ın resim sergisi sanatseverler tarafından hayranlıkla izlenirken, Kadınlar Komisyonu tarafından özenle hazırlanmış ikramlar görsel bir şölen niteliğindeydi. Davetlilerin girişte oluşturduğu kalabalık ve tüm derneği kaplayan yüzlerce çocuk cıvıltıları eşliğinde Jaki Baruh ve ekibi ile aileler keyifli bir yarışma ile eğlenmeye başladı.

Başkan Teri Yıldız “Derneğinize, evinize hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başladı. “Göreve başlarken hayalleriniz vardır” diyerek devam etti. Tüm yönetim kurulu arkadaşlarına çizdikleri yolda tam destek verdikleri için, bu güne katılan dostlarına da gösterdikleri hassasiyet için teşekkür etti. Yıldız; derneğe yaptıkları tüm katkılar için Sara-Selim Gurci çiftine minnetlerini ifade etti ve bir plaket sundu.

Aileler hazırlanan oyunları heyecan ile bekliyorlardı. Merdivenlerde koşan anne ve babaların yanı sıra çocukların enerjisi görülmeye değerdi. Yaratılan sinerji ile tiyatro salonuna toplanan GKD severler bu kez Jozi Zalma nam-ı diğer Geveze’yi orkestrası Fazla Mesai ile birlikte dinlediler. Nostaljik şarkıların farklı versiyonları katılımcıları coşturdu. Jozi Zalma bu dernekten birçok sanatçının yetiştiğini ve bu sıcak ve samimi ortamın değerini bilmek gerektiğini vurguladı. Orkestra elemanlarını tek tek tanıtan Jozi Zalma hayata dair anekdotlar anlatmayı da ihmal etmedi. Özgür çocukların doğru yolu bulmaları için anne ve babalara düşen görevin onları desteklemek olduğunu hatırlattı. Jozi Zalma dans ve eğlencenin dorukta olduğu programını bitirirken bir pazar gününü GKD’de geçirmenin mutluluğunu yaşayan aileler çocuklarını emin ellere teslim etmenin güvencesini hissettiler.