Altın Şafak’tan çocuklara Nazi selamı öğreten video

Yunanistan’ın aşırı sağcı Altın Şafak Partisi başkan yardımcısının iki çocuğa ‘Heil Hitler’ sloganıyla Nazi selamı vermeyi öğretirken çekilmiş görüntülerini yayınladı

Dünya
15 Ekim 2014 Çarşamba

Yunanistan’da yayınlanan Kathimerini gazetesi, ülkenin aşırı sağcı Altın Şafak Partisi Genel Başkan Yardımcısı Christos Pappas’ın iki çocuğa ‘Heil Hitler’ sloganıyla Nazi selamı vermeyi öğretirken çekilmiş video görüntülerini yayınladı. Videoların Pappas’ın kendi cep telefonuyla çekildiği ve Altın Şafak liderlerine karşı bir sonraki duruşmada delil olarak kullanılacağı belirtildi.

Görüntülerde tamamen beyazlara bürünmüş, gamalı haç kol bandı takılı ve elinde gamalı haç flaması tutan bir erkek çocuğu, Pappas tarafından ‘Heil Hitler’ sloganı atmaya ve Nazi selamı vermeye teşvik edilirken görülüyor. İkinci bir videoda da aynı şekilde bir kız çocuğu Nazi selamı vermeye ve ‘Heil Hitler’ sloganı atmaya teşvik ediliyor.

Yunan Parlamentosu’nda 18 sandalyeye sahip Altın Şafak Partisi göçmenlere yönelik ırkçı saldırıların arkasında olmak, sık sık Nazi görüntüleri kullanmak, ölüm kamplarının ve gaz odalarının varlığını inkâr etmekle suçlanmalarına ve haklarında açılmış onlarca dava bulunmansa rağmen neo-Nazi olmadıklarını, Yunan milliyetçisi ve vatanseverler olduklarını iddia ediyorlar.