İngiltere İşçi Partisi adayına uzaklaştırma cezası

İngiliz siyasetçi antisemit içerikli tweet’lerinden dolayı partisinden uzaklaştırma cezası aldı

Dünya
15 Ekim 2014 Çarşamba

İngiltere İşçi Partisi adayı Vicky Kirby’nin Twitter’da antisemit içerikli tweet’lerle birlikte IŞID’in İsrail’e saldırmasını öneren mesajlar atması parti yönetimini kızdırdı.

Kirby bir tweet’inde, “İsrail’in ne kadar kötü olduğunu asla unutmayacağım, çocuklarımın bunu öğrenmesi için de elimden geleni yapacağım” yazması üzerine partiden uzaklaştırma cezası aldı. Kirby gönderdiği bir başka tweet’te ise Hitler’in Siyonist bir Tanrı olduğunu iddia ederek, İsrail’in Hitler’in izinden gittiğini yazdı.

The Sunday Times gazetesine açıklamada bulunan İngiltere İşçi Partisi Lideri Ed Miliband Kirby’nin tweet’leri ve özellikle İsrail ürünlerini boykotunu savunması için şu yorumda bulundu: “İsrail’i ürünlerini boykot ederek izole etmeye çalışmak kesinlikle doğru bir tavır değil ve biz buna kesinlikle karşıyız.”

Daha önce de İşçi Partisi’nden Flyde ve Lancashire bölgelerinin adayı Jed Sullivan ırkçı ve homofobik tweet’lerinden dolayı, Galler adayı Dwyfor Merrionnydd ise “Naziler engellileri gaz ile öldürürdü. Şimdiki hükümet ise onları intihara sürüklüyor” şeklindeki tweet’i yüzünden sert bir dille eleştirilmişti.