Müslümanları savunan Yahudiler

İngiltere’nin Yahudi cemaatlerinden 25 Haredi (Dindar) Yahudi gönüllü, Londra polisi ile işbirliği yapacak ve şehirdeki Müslümanlara yönelik saldırılar yapan suçluları yakalamak için çalışacak.

Dünya
13 Ekim 2014 Pazartesi

Aynı zamanda Londra camilerini de koruma altına alacaklarını belirten Yahudi gönüllüler, sıra dışı eylemlerini basına şöyle açıklıyorlar: “Hepimiz Hazreti İbrahim’in torunları değil miyiz?”

Resmi polis gönüllüsü olarak hizmet verecek  Yahudiler gece Müslümanların çoğunlukta olduğu mahallelerde devriye gezerek, herhangi bir vukuatı anında polis telsizlerine geçecek.

Stamford Hill Yahudi Cemaati gönüllülerinin sıra dışı hizmeti ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de dikkatini çekti, Kerry, İslamifobiaya karşı savaşan bu adamların davranışını asil ve  cesurc olarak niteledi. 

Polis yetkilileri, başlangıçta Yahudi gönüllülerin söz konusu göreve atanmasına şüphe ile baktı, ancak geçen sene benzer bir Yahudi  grubun 197 tutuklama yapması, hatta aranan önemli bir suçluyu yakalamayı başarması, uygulamayı başlatmak için geçerli sebep oldu.