20 İsrailli Arap IŞİD’e katılmış

İsrail’in Arap vatandaşı Ahmet Habaşi’nin IŞİD terör örgütüne katılması ve öldürülmesi İsrail’deki Arap cemaatlerinde büyük infial uyandırdı.

Dünya
13 Ekim 2014 Pazartesi

İsrail istihbaratının basına yansıyan raporlarına göre, şimdiye kadar yaklaşık Arap asıllı 20 kişi İsrail’den Irak ve Suriye’ye giderek radikal örgütün saflarına katıldı.

İsrail ve Arap dünyasında Daeş olarak bilinen örgüte katılanların başlangıçta, Suriye’de iktidarda bulunan Esad rejimine karşı savaşmak amacı IŞİD’e katıldıkları biliniyordu.

Ancak IŞİD’in Suriye ve Irak topraklarında bağımsız bir devlet kurma isteği ve yarattığı terör İsrailli Arap aileleri endişelendiriyor.

İsrail’in Arap kasabası Tira’da yaşayan  Fuad Mansur, cemaatlerinde gittikçe daha fazla gencin terör örgütüne destek verdiklerini belirterek, bu durumun  Arap olsun Yahudi olsun tüm vatandaşları tehdit eden bir hal aldığını söyledi.

İsrail’in Yedioth Aharonot gazetesinden Hasan Şalan’ın haberine göre, şimdiye kadar İsrail’de 18 kişi IŞİD’e destek vermekten göz altına alındı ve haklarında dava açıldı.