ABD liderliğindeki koalisyon güçleri Irak ve Suriye’de IŞİD mevzilerini vurmaya devam ediyor

ABD ve koalisyon güçleri IŞİD’e ait komutanlık veya örgütün ele geçirdiği petrol kuyularını bombalamaya devam ederken Esad güçleri de isyancıların elinde bulunan Halep şehrini varil bombaları ile vuruyor.

Dünya
29 Eylül 2014 Pazartesi

Suriye’de görev yapan İngiliz bir gözlemci kuruluşun bildirdiğine göre, dün gece (28 Eylül’ü 29’una bağlayan gece) ABD uçaklarının bombardımanı sonucu IŞİD militanları yanında siviller de öldü.

Gözlemci kuruluş dün gece bombardımana katılan bir ABD uçağının IŞİD tesisi zannettiği bir buğday silosunu yanlışlıkla vurduğunu söyledi.

Reuters’e,  gözlemci kuruluş (Syrian Observatory for Human Rights) tarafından yapılan açıklamaya şimdilik Washington’dan bir cevap gelmedi.

ABD ve koalisyon güçleri, IŞİD’in askeri varlığının yanı sıra Irak ve Suriye’de bulunan stratejik hedefleri de yok ediyor.

Özellikle Irak’ta örgütün ele geçirdiği petrol kuyuları hava bombardımanı ile kullanılmaz hale getiriliyor; bunda amaç terör örgütünün kaçak petrol satışından elde ettiği günlük yüz binlerce dolarlık geliri saf dışı bırakmak.