ADL antisemit senatör adayını topa tuttu

İftira ve İnkârla Mücadele Birliği (ADL), ‘Yahudiler yüzünden kaybediyoruz!’ pankartları asan senatör adayı Robert Ransdell’ın antisemitizmi yaygınlaştırdığını belirtti

Dünya
24 Eylül 2014 Çarşamba

İftira ve İnkârla Mücadele Birliği (ADL),‘Yahudiler yüzünden kaybediyoruz!’ pankartları asan senatör adayı Robert Ransdell’ın antisemitizmi yaygınlaştırdığını belirtti

İftira ve İnkârla Mücadele Birliği (Anti-Defamation League - ADL), ABD’nin Kentucky eyaletinden bağımsız senatör adayı olan Robert Ransdell’in seçim kampanyasında ‘Yahudiler yüzünden kaybediyoruz’ yazılı afiş ve pankartlar kullanmasını eleştiren sert bir kınama mektubu yayınladı.

Randsell konuyla ilgili yaptığı açıklamada 20 kadar pankartın yapıldığını ve önümüzdeki haftalarda 200 kadar daha göndereceklerini belirttikten sonra konuşmasına söyle devam etti: “Aldığımız tepkilere bakıp ona göre pankartları nasıl değerlendireceğimize karar vereceğiz. Açıkçası ırksal eşitlik diye bir şeyin var olduğuna inanmıyorum. Bunu sadece Kentucky’de değil ülkenin diğer birçok şehrinde her gün görüyorsunuz.”

ADL geçtiğimiz hafta yayınladığı basın bülteninde Randsell’in eskiden neo-Nazi olduğuna ve bunun devamı olarak da  ‘ileri derecede ırkçı ve antisemit’ National Alliance grubunun liderliğini üstlendiğine ve uzun süredir çeşitli Yahudi karşıtı faaliyetlerde yer aldığına dikkat çekti.

ADL Ohio Bölge Direktörü Anita Gray de, “Ransdell’in özrü olmayan bu antisemit pankartların kullanması, ırkçı mesajlarına meşruiyet kazandırma ve dikkat çekme girişimlerinin en yenisidir,” dedi.