İSRAİL DEVLET BAŞKANI REUVEN RİVLİN: “Tüm yaşananların bir anlamı var

İsrail Devlet Başkanı Rivlin Roş Aşana mesajında kaçırılarak öldürülen üç İsrailli gençle, öldürülen Filistinli genci de andı. Rivlin, “Bu süreçte yaşanan tüm olayların bir anlamı var,” dedi.

Dünya
24 Eylül 2014 Çarşamba

İsrail Devlet Başkanı Reuven Rivlin, 5775 yılına girdiğimiz Roş Aşana Bayramı vesilesiyle yayınladığı yeni yıl mesajında şu sözlere yer verdi:

“Yahudi geleneklerine göre Roş Aşana kişisel, cemaat ve millet olarak ruhumuzun derinliklerine indiğimiz bir dönemdir. Geçtiğimiz aylarda yaşadığımız olayların gölgesinde ruhumuzun derinliklerine baktığımız bugünlerde yaşadıklarımızı gözden geçirmeli ve özel bir anlamı olduğunu unutmamalıyız.  Bu süreçte kaçırılarak öldürülen İsrailli üç genç, Naftali, Gilad, Eyal ile Filistinli Muhammed’in, İsrail’in güneyinde devam eden olayların, tüm İsrail vatandaşlarıyla birlikte yaşanan güçlüklerin sorumluluklarını alan, ülkemizi, evlerimizi ama her şeyden öte masum insanları savunan ve koruyan liderlerin, özgür ve demokratik diyalog ortamı yaratmak için harcanan çabaların, şiddet ve kışkırtıcı hareketleri engellemek için çizilen sınırların hepsinin bir anlamı var.

İsrail uluslararası hukuka bağlı, Yahudi ya da Arap ayırt etmeksizin tüm vatandaşlarını gözeten demokratik bir Yahudi Devleti olarak imajını ve değerlerini korumak adına dışarıdan gelen terör saldırı ve tehditlerine karşılık vermek durumundaydı. Koruyucu Hat Operasyonu süresince yalnız olmadığımızı gördüm. Uluslararası kamuoyu ve birçok Yahudi kurum ve kuruluşu bizim yanımızda oldu.

Yeni yılı karşıladığımız bugünlerde, bize destek olan tüm liderlere, Yahudi kuruluşlarına, özellikle ülkenin güneyinde görev yapan İsrailli askerlere teşekkür etmek istiyorum. Umarım İsrail’de ve diasporada yaşayan tüm Yahudileri ileride bekleyen zorluk ve güçlüklere karşı omuz omuz durmaya ve birbirimize destek olmaya devam ederiz.”