Mumbai Yahudi Merkezi yeniden kapılarını açtı

Dünya
17 Eylül 2014 Çarşamba

2008 yılında Pakistan’ın Mumbai şehrinde bir grup saldırganın altı kişiyi  öldürdüğü olayın ardından  Mumbai Habad Merkezi 2,5 milyon dolarlık yatırımla geçtiğimiz hafta Yahudi Müzesi olarak kapılarını yeniden açtı. 60 saat süren ve kurbanların sırayla öldürüldüğü saldırıların ardından merkezin yeniden açılması Asya’nın birçok yerinden hahamların katılımları ile gerçekleşti. Saldırıda hayatını kaybeden altı kurbanın arasında merkezin hahamı Gavriel Holtzberg ile eşi de bulunuyordu.

Yahudi merkezinin anıtında öldürülen hahamın Yahudi kültürünü barındırdığı evi ve videolarının canlandırılmasına da yer verildi.

Saldırıda hayatını kaybeden hahamın babası Haham Nachman Holtzberg anma konuşmasında, “Bugün onların hayatlarını ve bizlere sundukları mesajı kutlama günüdür,” dedi.  Yahudi eğitim kolundan Haham Moshe Kotlarsky de açılışın dünyaya mesaj vermesi gerektiğini dile getirdi ve sözlerini, “Zorluklarla hem de korkunç zorluklarla mücadele edebilirsiniz ancak bu projenin amacı insanlığa kötülüğün kazanamayacağını ve umudun hiç bir zaman yitirilmemesi gerektiğinin göstergesidir,” diyerek sürdürdü.