IŞİD’i Yahudiler yaratmış gibi gösteren fantastik video Irak TV’sinde

Irak TV’sinde ‘Fantastik İslam Ülkesi’ (The Superstitious State) adı altında gösterilen bir video klipte IŞİD Yahudilerin yarattığı bir terör örgütü olarak tasvir ediliyor.

Dünya
15 Eylül 2014 Pazartesi

Klip aslında Irak TV’sinde gösterilen ve IŞİD ile dalga geçen bir komedi dizisinin tanıtım videosu.

Tanıtım filminin bir sahnesinde, Şeytan ile Yahudi bir kadın evleniyor ve daha sonra kadın yumurtluyor.

 Yumurta bir süre sonra kendiliğinden kırılarak içinden IŞİD lideri Abu Bekri Bağdadi çıkıyor ve gittikçe büyüyerek güçleniyor.

Filmde gelin olarak tasvir edilen kadının boynundaki kolyede Davud’un yıldızı figürü dikkat çekiyor.

Filmde diğer dikkat çeken karakterler ise Katar eski Emiri’nin karısı Şehika Mozah, elinde devamlı silah olan Amerikan kovboyları, Batman filminden Joker ve komünist olmayı reddettikleri için binlerce Rus’u katleden Sovyet lideri Stalin’e benzeyen bir adam figürü.

Ortadoğu ülkeleri medyasında ırkçı söyleme sahip yayınları araştırıp dünya kamuoyuna bildiren MEMRI organizasyonuna göre komedi dizisi El Irakiye olarak bilinen Irak TV  kanalında ilk defa 9 Eylül’de gösterildi ve halen yayında.

 

IŞİD’in  Yahudiler tarafından yaratılmış şeytani bir güç olduğunu söyleyen sadece Irak TV kanalları değil ADL (İftira ve İnkarla Mücadele Derneği)  geçenlerde yaptığı açıklamada, özellikle İran, Mısır ve Pakistan’da üniversite hocalarından, devlet yetkililerine, din adamlarından siyasi liderlere toplumda etkisi olanların halka IŞİD’i Yahudilerin bir  eseri gibi anlattığını belirtti.