Asansör kazasında şok iddia: “20 gün önce de asansör düşmüş”

Mecidiyeköy’de yapımı devam eden gökdelende 32. kattan düşerek 10 kişinin ölümüne neden olan asansör kazası sonrası bir işçi, aynı asansörün 20 gün evvel de düştüğünü iddia etti.

Türkiye- Dünya 0 yorum
8 Eylül 2014 Pazartesi

CNN Türk’ün haberinde, dekorasyon işçisi Hüseyin Yıldız şöyle konuşuyor: “Kim ne söylerse söylesin, orada birebir yaşayan benim. Daha önce o yük asansörü B4 dediğimiz yere çakıldı. İçinde birkaç kişi vardı. Alçaktan çakıldığı için içindeki arkadaşlarımıza bir şey olmadı. Ama biz bunu dile getirdik. Bizim bu asansörlerle çıkmamız pek doğru değil. Çünkü her gün aynı şey. Her gün arıza. Bir bakıyoruz bir gün biri arızalı, öbür gün diğeri arızalı. Şeflerimize söylüyoruz. Asansör her gün arıza yapabilir mi diye.  Bunu bizzat ben kendim dile getirdim. İlla birkaç kişinin ölmesi mi lazım önlem alınması için.“

Öte yandan asansörün yapımcısı Alman firması Geda ile Türk ortağının kurduğu Geda-Majör Limited Şirketi basına bir açıklama yaparak, Geda’nın 80 yıldır inşaatlara geçici yük asansörü sağladığını belirterek, sorumluluklarının olmadığını söyledi.

Geda-Majör Ltd yapılan kontrat gereği  asansörün periyodik bakımından sorumlu olduklarını ancak işletmesinden müteahhittin sorumlu olduğunu belirtti.

 

1 Yorum