Sydney’de antisemit el ilanları

Yahudilerin yoğun olarak yaşadığı Sydney’deki iki bölgeye antisemit içerikli söylemlerin yer aldığı el ilanları dağıtıldı

Dünya
3 Eylül 2014 Çarşamba

Avustralya’nın başkenti Sydney’de bulunan ve 40 binden fazla Yahudi’nin yaşadığı Bondi Beach ve Double Bay bölgelerinde geçtiğimiz hafta antisemit el ilanları dağıtıldı. Yahudilerin evlerinin önünde bulunan posta kutularına bırakılan el ilanlarında “Avustralya, uyan! Yahudiler dünya tarihinde tam 109 kez yaşadıkları ülkelerden kovuldular. Bunun sebebi onların Avrupa’da yaşadıkları her ülkeye zarar vermeleri olabilir mi?” ibareleri yer alıyordu.

Sydney Yahudi Cemaati Başkanı Vic Alhadeff konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu el ilanları neo-Nazi gruplarının artık maalesef alışılmış basmakalıp önyargılarla dolu  zavallı bir saldırısıdır. El ilanlarında yer alan 88 rakamının bir tesadüf olmadığı ve Heil Hitler’in baş harfleri HH’yi temsil eden rakamlar olduğu çok açıktır,” dedi.

Bahsi geçen iki bölgenin seçmenlerinden sorumlu Avustralya İletişim Bakanı Malcolm Turnbull, el ilanlarını Yahudi cemaatini huzursuz etmek ve aşağılamak için kaba ve ahlaksız bir girişim olarak gördüğünü söyleyerek kınadı. Polis soruşturmasının devam ettiği olayın temmuz ayında Gazze’de savaşın başlamasından itibaren Avustralya’da gittikçe artan antisemit olayların sonuncusu olduğu belirtiliyor.