Antisemitizme DurDe!

Irkçılığa, milliyetçiliğe, nefret suçlarına, etnik ayrımcılığa, antisemitizm ve İslamofobiye karşı mücadele eden bir platform olan DurDe! son haftalarda artan antisemitizme karşı bir kampanya başlattı.

Toplum
27 Ağustos 2014 Çarşamba

  “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Yahudilere yönelik ırkçı saldırılara ‘Dur’ diyoruz!” sloganı ile başlatılan kampanyada “Yahudi yurttaşlarımıza yönelik çeşitli kesimler tarafından sistematik bir şekilde yaygınlaştırılan ırkçı nefret propagandasını endişeyle izliyoruz” denildi. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları bahane edilerek, Türkiyeli Yahudilere yönelik artan nefret söylemi ve bu söylemin tetikleyebileceği ırkçı saldırılara dikkat çekmek amacında olduğunu belirten platform, antisemit söylemlerin arttığı bugünlerde, her kurum ve kişiyi yaptıkları açıklama ve eylemlerde dikkatli olmaya davet etti.

“Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Yahudilerin ülkeyi terk etmelerini istemeye kadar varan, ırkçı bir propagandanın bazı antisemitist çevreler tarafından sinagoglara yönelik saldırı tehditlerine dönüşmesi ve bu tehditler karşısında kamu görevlilerinin sessiz kalmasının hukuk devleti anlayışıyla bağdaşması mümkün değildir,” denilen açıklamada yetkililere tedbir ve önlem alma çağrısı da yer aldı.