Himmler’in belgeselinin dağıtım hakları ABD’de

ABD’de faaliyet gösteren bir film dağıtım şirketi Nazi subayı Himmler hakkında çekilen belgeselin haklarını satın aldı

Dünya
6 Ağustos 2014 Çarşamba

Hollywood’un en son haberlerini yayınlamakla ünlü deadline.com internet sitesinin haberine göre, Nazi subayı Heinrich Himmler’in hayatını anlatan ve Kudüs Film Festivali’nde en iyi belgesel ödülü alan film ABD’li film dağıtım şirketi Kino Lorber tarafından satın alındı.

‘The Decent One’ adıyla Vanessa Lapa tarafından çekilen film bu yıl ilk kez Berlin’de gösterime girdi. Filmde Himmler’in özel hayatından kesitler, Nazi Almanyasındaki rolü, yazışmaları ve resimleri yer alıyor.

Holokost’tan kurtulan bir çiftin torunu olan Lapa’nın Himmler’e ait belgelerin ailesinin eline geçmesiyle hazırladığı belgeselde sadece arşivde yer alan belgeler  .

İlk olarak New York Film Forumu ile gösterime girecek belgesel daha sonra Oscar Ödülleri’nde şansını denemek üzere ülke çapında sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Kino Lorber’in CEO’su Richard Lorber’e göre ‘The Decent One’ karanlıkta kalan arşivler aracılığıyla Nazilerin zalimliğine ışık tutarak daha önce hiçbir filmin yapmadığını yapmakta ve bugün insanlığa karşı yapılan suçlara örnek teşkil etmekte.