Sydney’in Yahudi lideri istifa etti

Sydney’deki Yahudi Cemaati Başkanı Vic Alhadeff, Hamas’ı savaş suçları işlemekle suçladığı e-postasının aşırı tepki alması nedeniyle görevinden istifa etti.

Dünya
6 Ağustos 2014 Çarşamba

Sydney’in Yahudi Cemaati Başkanı Vic Alhadeff, iki hafta önce cemaat üyelerine Hamas’ı savaş suçları işlemekle suçladığı bir e-posta gönderince Arap ve Müslüman gruplar arasında öfkeye sebep oldu. Alhadeff, bu sebeple aynı zamanda yapmış olduğu Yeni Güney Galler Toplum İlişkileri Komisyonu Başkanlığı görevinden istifa etti.

Alhadeff açıklamasında “YGG Toplum İlişkileri Komisyonu başkanı olarak pozisyonumdan istifa etmeye karar vermiş olmaktan oldukça üzüntülüyüm. Ancak, Yahudi toplumunun çıkarlarını korumak ve toplumumuz içindeki uyumu teşvik etmek amacıyla bu kararı aldım,” dedi.

Alhadeff, bu ayın başlarında cemaat üyelerine ‘İsrail ateş altında’ başlığıyla ve Yeni Güney Galler Yahudi Kurulu Başkanı sıfatıyla gönderdiği e-postada, İsrail’in sivil kayıpları önlemek için özenle çalıştığını belirten ancak Gazze’de yaşanan ölümlerden bahsetmeyen bir yazı yazdı.

Gönderilen e-postada, “İsrail, olayları daha da tırmandırmak istemiyor ancak kendi vatandaşlarını savunmak için gereken her şeyi yapacaktır” ifadeleri yer alıyordu.