Maccabiat Oyunları Turnuvası ilk kez gerçekleşti

Maccabiat Oyunları Turnuvası, 17-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşti

Toplum
6 Ağustos 2014 Çarşamba

Türkiye Maccabiat Oyunları Komitesi yetkililerinin düzenlediği turnuvaya futsal ve basketbol branşlarında 1997-1998-1999-2000-2001 doğumlu sporcular davet edildi.  Yapılan antrenmanların ardından iki futsal junior ve üç basketbol junior takımı seçildi ve kendi aralarında 18 – 19 Temmuz tarihlerinde bir karşılaşma yapmaları programlandı.

Futsal ve basketboldaki ilk karşılaşmalar 18 Temmuz tarihinde gerçekleşti. İlk gün basketbolda Eyal Menda, Melih Banana, Yoel Ovadya,  Ralfi Molho, Bredi Aranya’dan oluşan Sarı Maccabiat Takımı, Rafi Banana, Cefi Farsi, İzel Nahmiyas, Sunny Levi, Mert Bahar, Bora Mizrahi ve Deyvi Alkan’dan kurulu Kırmızı Maccabiat Takımı’nı 54 – 45 yendi.

İkinci gün aynı Sarı Maccabiat Takımı Emir Karyo, Selim Hadar, Erez Meşulam, Rafi Birmizrahi, Murat Toledo ve Doruk Barokas’tan kurulu Mavi Maccabiat Takımını önde olduğu sırada hava muhalefeti nedeniyle yarıda kalan maçta yenince kurul tarafından müsabaka birincisi ilan edilerek altın madalya ile onurlandırıldı. Sarı Takım gümüş madalya, Mavi Takım da bronz madalya aldı. Maçlar sonunda Ralfi Molho sayı kralı ve Melih Banana MVP seçildiler.

Futsal Junior’larda ise Kırmızı Maccabiat Takımı ve Yeşil Maccabiat Takımları iki gün boyunca karşılıklı iki maç yaptılar ve her iki maçta da kazanan takım olan Kırmızı Takım altın madalya alırken Yeşil Takım gümüş madalyaya layık görüldü. Bu maçlar sonunda ise Selim Sarfati gol kralı ve Cem Kaspi MVP seçildiler.

Müsabakalar sonrası ufak bir kokteyl ile sporculara madalya ve ödülleri verildi. Daha sonra Türkiye Maccabiat Oyunları Komitesi Başkanı Yusuf Aner, ALEF Tesislerini bu turnuva için açan Alen Hananel ve yönetim kuruluna sunulmak üzere Cemaat Yöneticisi Cina Alkaş’a bir plaket verdi.

Hava muhalefeti nedeniyle yarıda kalan turnuvanın önümüzdeki kış aylarında tekrarlanması umuduyla sporcular dağıldılar.