32 ülke BM’den Yom Kipur’u tanımasını istedi

BM’ye bağlı 32 ülke BM Genel Kurul Komitesi’ne, Yahudilerin en kutsal günü olan Yom Kipur’un resmi gün olarak tanınmasını istediklerini yazılı olarak bildirdi. Gönderilen mektupta BM’nin dünyada var olan pek çok dini inancın önemli gün ve bayramlarını kabul ettiği ancak Yahudiliğin en önemli günü Yom Kipur’un tanınmadığı belirtildi.

Dünya 0 yorum
6 Ağustos 2014 Çarşamba

BM’ye bağlı 32 ülkenin temsilcileri tarafından BM Genel Kurulu’nun Konferanslar Komitesi’ne gönderilen mektupta BM’nin dünyada var olan pek çok dini inancın önemli gün ve bayramlarını kabul ettiği ancak Yahudiliğin en önemli günü Yom Kipur’un tanınmadığı belirtildi.
Gönderilen mektupta ayrıca şu sözlere yer verildi: “İnanıyoruzki, kuruluş amaç ve esasları ırkları,dilleri ve dinleri farklı olan insanların bir arada adalet ve karşılıklı saygı içinde yaşaması olan BM, bu yanlışı en kısa zamanda düzeltecek ve Yahudi inancının en kutsal günü olan Yom Kipur’u tanıyarak bu eşitsizliği ortadan kaldıracak. Biz delegeler olarak Yom Kipur’un 2015 senesinden başlayarak BM’nin resmi tatil günü olarak kabul edilmesini rica ediyoruz.”
İsrail Yom Kipur’un BM tarafından tanınması için mayıs ayında bir kampanya başlatmıştı. Komiteye yazılan mektup ise 30 Haziran’da, İsrail ile Hamas arasındaki savaş başlamadan önce yazılmıştı. İsrail uzun süredir Filistinlilerle yaşanan sıkıntılar ve barış müzakerelerinin bir sonuca bağlanamayıp bağımsız bir Filistindevleti kurulamaması nedeniyle BM tarafından eleştiriliyordu.

1 Yorum