KüçükÇiftlik Park BEİRUT ile coşacak

Batı Avrupa ve Balkan müziğini kendi yorumlarıyla harmanlayan ve indie-rock’ı tüm dünyaya sevdiren Beirut, 17 Ağustos’ta BKM organizasyonu ile KüçükÇiftlik Park’ta sevenleriyle buluşacak.

Tuna SAYLAĞ Sanat
23 Temmuz 2014 Çarşamba

Son olarak 2012 yılında Kuruçeşme Arena’da konser veren grup, farklı enstrümanları ve müzikleriyle İstanbulluları coşturacak. Zach Condon, Perrin Clouiter, Jason Poranski, Nick Petree, Kristin Ferebee, Paul Collins, Jon Natchez, Kelly Pratt ve Ben Lanz ile çello, akordiyon, gitar, keman, bateri, tef, ukulele, saksafon ve mandolin gibi birçok enstrümanın performansı ile kendinizden geçeceksiniz. Kaçırmayın!

 

Galeri İlayda dördüncü ‘Tema(s)sız’ ile karşınızda

Galeri İlayda, 1 Temmuz - 31 Ağustos tarihleri arasında, artık gelenekselleşen ‘Tema(s)sız’ sergilerinin dördüncüsünü ağırlıyor. Daha öncekilerinde olduğu gibi sergiye davet edilmiş, her biri kendi alanında farklı işler (resim, heykel ve enstalasyon) üreten sanatçıların galeri mekânını bir deneyim alanına dönüştürmesi hedefleniyor. Serginin; günümüzün tek tipleşmiş yaşam şartları içerisinde, sanatçıların kendi farklı görüşlerini ortaya koyması, yapay ve aynılaşmış sisteme temas etmeden, herhangi bir başlık altında sınırlanmadan, temasız bir şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. Katılan sanatçılar: Ardan Özmenoğlu, Atilla Galip Pınar, Aysel Alver, Barış Cihanoğlu, Damla Özdemir, Elvin Karaaslan, Gazi Sansoy, Işıl Ulaş, Nurdan Likos ve Özcan Uzkur. 

İstanbul Modern Sanat’ta ‘ÇOK SESLİ’ Sergi

İstanbul Modern’in kuruluşunun 10. yılı kapsamında Çelenk Bafra ve Levent Çalıkoğlu küratörlüğünde hazırlanan ‘Çok Sesli’, Türkiye’de görsel ve işitsel sanatlar arasındaki etkileşimlere dikkat çekip, bu alandaki güncel işlerden bir seçki sunuyor. Görsel sanatların ses ve müzik ile geçmişten günümüze kurduğu yakın bağı araştıran  sergi, sanatçıların kişisel ve toplumsal süreçlerde müziğe duydukları özel ilgiyi yansıtıyor. Görsel ve işitsel olanı bir arada düşünen sanatçıların son dönem çalışmalarını sunan sergideki resim, heykel, video ve yerleştirmeler; ses ve müziği bir tema olarak görselleştiriyor. Sergi salonunun girişinde yer alan ‘Repertuar’ ise, Türkiye’de müzik ve görsel sanatların kesişme noktalarına ve geçmiş dönemlerdeki işbirliklerine dair bir araştırma alanı. Sanatçılar: Nevin Aladağ, Fikret Atay, Semiha Berksoy, Hüseyin Çağlayan, Ergin Çavuşoğlu, Burhan Doğançay, Cevdet Erek, Borga Kantürk, Servet Koçyiğit, Füsun Onur, Ferhat Özgür, Sarkis, Erinç Seymen, Merve Şendil, Hale Tenger, Vahit Tuna ve mentalKLINIK. Sergi, 27 Kasım’a kadar açık.

‘Ha, Ne, Kim?’ Karikatür Sergisi

İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi, 24 Ağustos tarihine kadar renkli ve nostaljik bir karikatür sergisine ev sahipliği yapıyor.  Gırgır, Çarşaf gibi efsane dergilerde çizgilerini takip ettiğimiz eski kuşak karikatürcüler ile bugünü temsil eden yeni kuşak çizerlerin buluştuğu; 80’lerde, 90’larda görüp tamamen unuttuğumuz, 2000’lerde görüp anlatamadığımız,  olanı hatırla(t)mak amaçlı bu sergide Bülent Arabacıoğlu, Raşit Yakalı, Öznur Kalender, Sarkis Paçacı, Sadık Sadıkoğlu, Arif Efendiler, Can Saraçoğlu ve Yaşar Fırat gibi isimler bulunuyor.

www.istanbulhatirasi.org

Hem sanat hem taze hava!

Elgiz Müzesi’nin (Maslak- Beybi Giz Plaza) açık hava sergi alanında, Guggenheim International Directors Council desteğiyle bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Teras Sergileri, 23 Ağustos’a kadar devam ediyor.  2012 senesinde başlatılan ve 40 yaş altı heykeltıraşların yapıtlarını içeren bu serginin belli bir teması yok. Katılan 32 eser, genellikle toplumsal boyutta yaşanan kaygılara ve problemlere odaklanıyor. Mahmut Aydın, Ahmet Özparlak, Ramazan Duymaz, Güray Morgül ve Hakan Çınar, yapıtları sergilenen heykeltıraşlardan bazıları.      Tel: (0212) 290 2525