Abu Khdeir cinayetinin baş zanlısı açıklandı

Filistinli genç Muhammed Abu Khedir cinayetinin baş zanlısı açıklandı. Kudüslü Yosef Haim Ben David’in ismi Yüksek Adalet Divanı tarafından açıklandı. Diğer iki zanlının isimleri ise yaşları küçük olduğu sebebiyle gizli tutuluyor

Dünya
22 Temmuz 2014 Salı

Savcılığın hazırladığı dosyaya göre Abu Khedir cinayetinin baş zanlısı Yosef Haim Ben David, diğer iki zanlıyı arabasına aldı. Daha sonra arabayla kaçırılmanın gerçekleştiği Shoafat’a kadar giden Ben David’in Abu Khedir’i arabaya bindirdikten sonra Kudüs’ün dışındaki ormanlık bölgeye devam ettiği belirtildi. Burada diğer iki zanlı Khedir’i tekmelerken, Ben David kafasına çekiç ile vurdu ve ardından üzerine benzin dökerek ateşe verdi.

Kudüs’te küçük bir gözlükçü dükkanı olan Ben David’i müşterileri, aşırı sağ gruplara üyeliğinden habersiz, kibar bir insan olarak tanımladı. Ben David’in Kudüs’teki bir yeşivada kısa süre eğitim aldığı belirtildi. Tutuklanmasının ertesi günü, Ben David’in babası yaptığı açıklamada “Bunu her kim yaptıysa, akli dengesi yerinde olamaz,” açıklamasını yaptı. Kendisi hakkında hazırlanan suçlamada Ben David’in obsesif kompulsif bozukluğu olduğu belirtildi. Tedavi olmak üzere gittiği psikiyatriste 18 ay önce küçük kızını öldürmeyi düşündüğünü ve bir keresinde boğmayı deneyerek bunu denediğini söylediğini açıklandı. Ben David yaptığı bu açıklamadan sonra tutuklanmış ama bir suç işlememiş olmasından dolayı, tedavi edilmek üzere serbest bırakılmıştı.