Erdoğan: “Türk Musevileri Türk vatandaşıdır”

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordu’da halka seslendi. Başbakan Cumhuriyet Meydanı´nda yaptığı konuşmada konuyu İsrail´in Gazze operasyonuna getirdi.

Toplum
19 Temmuz 2014 Cumartesi

İsrail’in askeri operasyonunun başladığından beri bazı medyada çıkan ve Türk Musevilerini eleştiren söylemi onaylamadığını belirten başbakan şöyle konuştu: “Ben vatandaşlarıma sesleniyorum; vatandaşımız olan, Türkiye'deki Musevilere yönelik herhangi bir tavrı ben doğru bulmuyorum. Niye? Onlar bu ülkenin vatandaşıdır, bu ülkenin vatandaşı olmaları hasebiyle onlar şu anda bizim güvencemiz altındadır. Bizim hedefimiz İsrail'in zalim yönetimidir, terör estiren yönetimidir, biz onu hedef alarak konuşmalıyız, onu hedef alarak uluslararası çalışmalarımızı yönetmeliyiz ve İsrail halkını kendi yönetimine karşı tavır almaya davet etmeliyiz. (…)

Biz Ortadoğu'da her zaman barış istedik. İsrail zulmünün sona ermesi için mücadele ettik. Ben bu gece sahurda eve gittim. Dışişleri bakanım tüm ekiplerimiz beraber sürekli değişik ülkelerle telefon görüşmeleri yaptık. Ne gibi adımlar atabiliriz. Bugün özel temsilcimi aynı şekilde ilgili ülkelere gönderdim. Neden? Acaba biz ne yapabiliriz? Türkiye'yi bu ateşin içine atmayacak ama ateşin sönmesi için yaraların sarılması için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız.''