İsrail, Gazze’ye kara operasyonu başlattı

İsrail ordusu dün akşam 22.30 itibarı ile Gazze’ye kuzeyden girdi, ana amaç bölgeden İsrail’e açılan tünelleri yok etmek. İsrail’in kara operasyonu 10 gün süren hava bombardımanından sonra başladı.

Dünya
18 Temmuz 2014 Cuma

İsrailli subaylar basına yaptıkları açıklamalarında kara operasyonunun ana amacının Gazze’yi işgal etmek olmadığını, ordunun hedef olarak belirlediği tünellerin ve füze rampalarının imha edilmesinden sonra derhal çekileceğini belirtiyorlar.

Ancak İsrail kaynakları kara harekatının iki hafta kadar süreceğini bildiriyor.

Hamas geçtiğimiz günlerde İsrail-Gazze sınırı altından kazdığı tüneller ile 13 militanını İsrail’e sokmuş ancak güvenlik güçleri tarafından fark edilen militanlar  tünelden çıkar çıkmaz etkisiz hale getirilmişlerdi.

Kara operasyonun başladığı saatlerde Hamas, sosyal medyada paylaştığı video ve resimlerde Gazze’den İsrail topraklarına uzanan tünelleri ve içinde mevzilenmiş askerlerinin resimlerini göstermiş ve çatışmaya hazır olduğunu belirmişti.

Öte yandan medyaya ulaşan haberlerle göre, kara operasyonun başladığı Perşembe gecesi 10.30 dan bu yana bir İsrail askeri öldü, beş asker ise hafif yaralandı.

Hamas kaynakları da 20 kişinin öldüğünü bildirdi.