Çocukların gözünden Dünya Kupası

Spor
17 Temmuz 2014 Perşembe

Endi Zonana 12 yaşında... Aldı kalemi eline ve Dünya Kupası’nı Şalom için yorumladı

2014 Brezilya’da atılan gol oranı 2010 Güney Afrika’ya göre çok daha fazla. Bu, dünya futbolunun gidişatı için iyi bir şey. Yine de Avrupa takımlarının Amerika kıtasındaki takımlara göre güç kaybettiği gözümüze çarpıyor. Bunun nedeni acaba Brezilya-Avrupa saat farkına futbolcuların kendilerini alıştıramamış olması olabilir mi?

Cezayir, bu kupada Afrika kıtasının yıldızı oldu. Amerika kıtasında ise özellikle Kosta Rika, Meksika, Kolombiya ve Şili kupaya damga vurdu.

Brezilya eski gücünden çok uzaklaştı. (Bu yazı kaleme alındığında Almanya’dan henüz yedi gol yememişlerdi.) Kanımca Louis Felipe Scolari’nin tercihleri İlginç. Mesela Lucas Moura‘ nın yerine Luiz Gustavo ve Jo’yu kullanmayı tercih ediyor. Sanki hâlâ aklı Konfederasyon Kupası’nda kalmış gibi bir hali var.

Vicente Del Bosque’nin İspanya’sı da bir başka hayal kırıklığı. Birçok opsiyonu varken hâlâ Xabi Alonso gibi vazgeçemediği oyuncuları kullanması, yenilere şans vermemesi bu başarısızlığın bir etkeni.

Bu kupanın yıldızları; James Rodriguez, Lionel Messi, Thomas Muller, Tim Howard ve Arjen Robben...

Tabi ki Luis Suarez’i de unutmamalı... Kupayı erken kapattı. Artık bu yaşa gelmiş birinin ısırma alışkınlığından vazgeçmesi gerekir.

Bu kupanın en’lerine bakalım: Tim Howard gelmiş geçmiş bir maçta en fazla kurtarış yapan isim. Eski Galatasaraylı Faryd Mondragon gelmiş geçmiş bir maça çıkan en yaşlı oyuncu. Miroslav Klose ise gelmiş geçmiş en çok gol atan oyuncu... Tabi ki gerçek Ronaldo’yla birlikte paylaşıyor bu rekoru...

Messi mi Cristiano Ronaldo mu sorusu da bence artık yanıtını bulmuştur.

Umarım bir sonraki Dünya Kupası’na biz de katılırız. Tribünler de biraz daha az küfür etmeyi başarmamız da bu yolda bizi olgunlaştıracaktır.