Fransız komedyenden yeni antisemit gösteri

Bir önceki şovu antisemit içerikli olduğu gerekçesiyle yasaklanan Fransız komedyen M’bala M’bala yeni gösterisinin hazırlıklarına başladı

Dünya
14 Temmuz 2014 Pazartesi

Fransız komedyen Dieudonné M’bala M’bala Holokost’u ve Holokost kurbanlarını alay konusu olarak kullandığı yeni gösterisinin hazırlıklarına başladı.

Fransız TV Info kanalına ve Le Point haftalık dergisine göre, Yahudilere karşı ırkçılık ve nefreti körüklemekten birden fazla mahkumiyet alan Dieudonné, önümüzdeki haftalarda ‘Saf Olmayan Canavar’ adlı yeni gösterisini başlatmayı planlıyor.

Gösteri, 2006 yılında Yahudi olduğu için bir grup çete üyesi tarafından kaçırılıp işkence edilerek öldürülen Parisli genç telefon satışçısı İlan Halimi ile ilgili küfürler içeriyor. Birçok Fransız Yahudi’si için, İkinci İntifadan sonra İlan Halimi, Fransa’da artış gösteren şiddet içerikli antisemitizmin sembolü olmuştu. Ünlü komedyenin önceki gösterisi antisemit içerikli olduğu gerekçesiyle Fransa’da yasaklanmıştı.

Ocak ayında, dönemin İçişleri Bakanı Manuel Valls’in ve onun isteğiyle birçok belediye başkanının, Fransa’nın en yüksek mahkemesi Devlet Konseyi’ne başvurmalarıyla M’bala M’bala’nın gösterisi ‘kamu düzenini tehdit eden yasadışı bir toplantı’ olduğu gerekçesiyle iptal edilmişti.