Almanya’da Davud’un Yıldızı’na saldırı

Berlin’deki bir parkta üzerinde Davud’un Yıldızı bulunan bir kişiye kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından saldırıldı. Olay, Almanya’da gittikçe yaygınlaşan sağcı kesim tarafından yapılan antisemit bir hareket olarak kayıtlara geçti.

Dünya 0 yorum
16 Temmuz 2014 Çarşamba

Amerikan Yahudi Komitesi Berlin Direktörü Deidre Berger, sundukları bildiride Almanya’daki antisemit saldırıların gittikçe yaygınlaştığını ve politikacıların bu konuya karşı alınacak önlemler doğrultusunda daha dikkatli davranmaları gerektiğini belirtti. Berger ayrıca üç yıldan bu yana antisemitizm alanında uzmanlaşmış komisyon adaylarının federal hükümet tarafından çağrıldığını ama özellikle gençleri hedefleyen  ‘Antisemitzme Karsi Kreuzberg Girisimleri’  gibi programların bir türlü hayata geçirilemediğini dile getirdi.

Almanya’da gittikçe artan olaylarda geçtiğimiz nisan ayında genç bir İsrailli gündüz vakti altı Filistinli tarafından apartmanının önünde tartaklanmıştı.

Buna benzer bir olay da Ağustos 2012’de Berlin’de yasayan  haham Daniel Alter’in başına gelmişti. Evinin önünde bir grup genç tarafından dövülen Alter’İn kızı da ölüm tehditleri almıştı.

 

1 Yorum