Özgürlük İçin Harika Bir Gün

ŞELİ Art Project tarafından düzenlenen ‘Özgürlük İçin Harika Bir Gün/ A Great Day For Freedom’ başlıklı sergi, 6 Eylül tarihine kadar Kuruçeşme’de Soul Group’a ait La Mancha ve Kydonia Restoranları’nda resim severlerle buluşmaya devam edecek.

Tuna SAYLAĞ Sanat
9 Temmuz 2014 Çarşamba

Mehmet Yoldan Aktürk, Şebnem Altuntaş, Ayla Aksoyoğlu, Zeynep Sakız, Şerif Kino, Aslı Kutluay, Merve Turan ve Şeli Abut Benhabib’in katıldıkları serginin başlığı Pinkfloyd’un 1994 tarihli The Division Bell albümünde yeralan  ‘A Great Day For Freedom’  şarkısından esinlenmiş. Başlık, 1989 yılında yıkılan Berlin Duvarı ile ortaya çıkan umutlar ve ardından yaşanan hayal kırıklıkları ile kendi coğrafyamız ve içinde bulunduğumuz dönemle paralellik kurulabileceğine işaret ediyor. www.selisanat.com.

‘Ramazanda Caz’ bütün hızıyla devam ediyor!

5-19 Temmuz tarihleri arasında Zorlu Center PSM’de ve müzikseverlere kapılarını ilk defa açacak olan Fransa Sarayı’nda gerçekleşecek Ramazanda Caz, dünyaca ünlü yerli ve yabancı sanatçıları ağırlıyor. Müzik dünyamıza Karsu’nun 5 Temmuz akşamki harika konserinden sonra, festivalin tek açık hava etkinliğini, 12 Temmuz akşamı Fransa Sarayı bahçesinde, Pierre Blanchard Gypsy Jazz Quintet konseri ile izleyeceğiz. 15 Temmuz’da klasik Küba ezgilerini cazla yorumlayan Omar Sosa Quarteto Afrocubano’yu, 17’sinde efsanevi davulcu Omar Hakim ve Rachel Z’in kurduğu The Trio of Oz‘u ve 19 akşamı ise Norveç cazının usta isimleri Hakon Kornstad, Ingebrigt Haker Flaten ve Jon Christensen’den oluşan trioyu festival kapanışını Zorlu Center PSM’de seyredebileceğiz.

www.ramazandacaz.com

Yakın Dönem Meksika Sineması Akbank Sanat’ta 

AKBANK Sanat, İstanbul Cervantes Enstitüsü, Meksika Büyükelçiliği, AMEXCID (Meksika Uluslararası İşbirliği Ajansı) ve IMCINE’nin (Meksika Film Enstitüsü) işbirliğiyle Temmuz ayı boyunca ‘Yakın Dönem Meksika Sineması’nın seçkin örneklerini izleyici ile buluşturacak. Etkinlik kapsamında; ‘Davarlar’ (Burros) 9 ve 19 Temmuz’da, El Corralito’daki çiftçilerinin yaşamından kesitler sunan ‘Lupe ve İneği’ (Lupe El De La Vaca) 16 ve 19 Temmuz’da; aynı aileye mensup üç kadının gözünden aşk ve ilişkileri anlatan ‘Birlikte Kalabilmek İçin Reçeteler’ (Cilantro Y Perejil) 12 ve 23 Temmuz’da ve Laura Gardos Velo’nun yönettiği  ‘Yıllar Sonra ‘(Anos Despues) 26 Temmuz’da izleyici ile buluşacak.

www.akbanksanat.com.tr

‘En Yakın Mesafe’ Galerist’te

Galerist, çizgi algısı ve kullanımındaki farklılıkları inceleyen ‘En Yakın Mesafe’ başlıklı karma sergiye 27 Haziran- 26 Temmuz tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Çizgi; kompozisyon, taslak ve tasarımların temeli, görsel düşüncenin tüm zaman ve coğrafyalarda kullanılan anadilidir. Sanatçıların yaratım süreçlerinde değişik şekillerde kullanılan ve malzemelerle çeşitlenen çizgi; izleyiciler için de, sanatçının üretimini anlamak için en direk, çıplak ve samimi form olmuştur. Sergide yer alan Serkan Özkaya, Kendell Geers, Rasim Aksan, Seza Paker, Arik Levy, Francesco Albano, Hussein Chalayan, İdil İlkin, Arslan Sükan, Ali Emir Tapan, Ayça Telgeren, Elif Uras ve Viron Erol Vert,  desen, resim, video ve heykel aracılığıyla çizgiye farklı yaklaşımlarını ortaya koyarlar.  www.galerist.com.tr

Dream Theater KüçükÇiftlik Park’a geliyor

29 yıl önce New York’ta kurulan progressive metal müziğin efs ane grubu Dream Theater, Vera Müzik ve Uru Group organizasyonuyla, ‘A Long For The Ride’ turnesi kapsamında 31 Temmuz Perşembe akşamı KüçükÇiftlik Park’ta olacak! Yaşamdaki gerçeklikleri yansıtan şarkı sözleriyle milyonları etkisi altına alan grubun büyük özelliklerinden biri olan her şarkının kendine özgü bir hikâyesinin olması, ilk albümüyle- When Dream and Day Unite- başladı.