Hindistan’da İsrail Film Festivali

Hindistan’da düzenlenen ve İsrail Konsolosluğu’nun projesi olan festivalin açılış filmi Hintli bir Yahudi’nin İsrail macerasını konu alıyor

Dünya
8 Temmuz 2014 Salı

İsrail sineması Hindistan’ın Bangalor şehrinde İsrail Konsolosluğu’nun düzenlediği ilk resmi İsrail Film Festivali sayesinde yeni yüzlerle buluşma fırsatı yakalayacak.  İsrail Konsolosluğu’nun Suçitra Film Derneği ve Bangalor Kültürel Ortaklığı ile birlikte üstlendiği festival temmuz ayı boyunca film severlerin beğenisine sunulacak.

Bangalor İsrail Konsolosu Menahem Kanafi festivalin iki toplumu kültürel açıdan bir araya getirmesini umduğunu belirterek şöyle konuştu: “Festival Hindistan halkına İsrail’in günlük yaşamına dair bilgiler verirken bir yandan da iki kültürün sanat ve hayat ile ilgili evrensel görüşlerindeki ortak noktaları gözler önüne serecek.”

Dokuz filmin gösterileceği festivalde 2011 yılında En iyi Yabancı Film kategorisinde Oskar’a aday gösterilen ‘Footnote’ filmi de yer alıyor. Festivalde ayrıca İsrailli satranç oyuncusu Boris Gelfand’ın Hintli satranç efsanesi V. Anand ile yaptığı maçla ilgili çekilen ‘Albüm 61’ isimli film de Hintli filmseverlere sunulacak.