Muhammed’in öldürülmesi ile ilgili 6 İsrailli şüpheli tutuklandı

ABD’deki Yahudi Cemaati, İsrailli bakanlar, en sağcı politikacılar, Batı Şeria’da ormanlık alanda yakılarak öldürülen 16 yaşındaki Muhammed Abu Khdeir’in faillerinin bir an evvel bulunarak en ağır şekilde cezalandırılması için çağrıda bulundular.

Dünya
7 Temmuz 2014 Pazartesi

İsrail polisi olayla ilgili olarak altı Yahudi İsrailli şüpheliyi tutukladı.

Daha kesin olarak bilinmemekle birlikte Muhammed’in kaçırılarak öldürülen üç İsrailli gencin intikamını almak için öldürülmüş olması yüksek bir olasılık.

İsrail güvenlik güçlerinin altı İsrailli’yi tutuklaması sonrası en sert açıklamalardan biri de yakında görevini Reuven Rivlin’e devredecek olan İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres’den geldi.

Peres şöyle konuştu: “Eğer bir Yahudi bu cinayetin sorumlusu ise tıpkı diğer suçlular gibi yargılanacak ve cezasını çekecek,

hiçbir şekilde farklı bir muamele görmeyecektir.

İsrail kanunları herkes için geçerlidir ve Arap olsun İsrailli olsun herkes kanunun önünde eşittir. İsrail, Arap kanı ile Yahudi kanı arasında bir ayırım yapmaz.”

Konu ile ilgili sert bir tepki de İsrail Ekonomi Bakanı Naftali Benett’ten geldi.

Bennett tutuklama sonrası yaptığı açıklamada Muhammed’in katillerinin İsrail’de yeni yürürlüğe giren ‘Terör Yasası’ kapsamında yargılanması gerektiğini savundu.

İsrail’de yeni yürürlüğe giren ve ceza kanununda değişiklik yapan ‘Terör Yasası’ düzenlemesine göre, terör amaçlı cinayet işlemiş failler cezaları boyunca hak kazansalar bile şartlı tahliyeden yararlanamıyorlar.

Pazar günü tutuklanan altı şüpheli halen İsrail vatandaşlarının hayatlarından sorumlu iç güvenlik örgütü Şin Bet tarafından sorgulanıyor.